Edinilen bilgilere göre, silahlı saldırı, şiddet ve uyuşturucu suçlarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında birçok adrese baskınlar yapıldı.

Sabah saatlerindeki baskında üç kişiyi tutuklayan polis, öğleden sonra Hässelby'de düzenlediği baskınla iki kişinin tutuklandığını duyurdu.

Tutuklamalar, bölgeden alarmların gelmesi üzerine Salı günü büyük bir operasyon gerçekleşti.

Bölge polisinden Ola Österling, "Kontrol etmemiz gereken bir bilgi aldık" dedi.

Salı günü öğleden sonra saat 16: 00'da, Stockholm'ün batısındaki Hässelby semtinde büyük bir operasyon başlatıldı.

"Kontrol etmemiz gereken bilgiler aldık, dışarıdayız ve bunu birkaç ekiple yapıyoruz" diyen Ola Österling polis tarafından alınan bilgilerin türü hakkında yorum yapmak istemediğini belirterek, gelen ihbarı değerlendirerek, soruşturma kapsamında iki kişinin tutuklandığını söyledi.

Polis, internet sitesinde birkaç kişinin ve aracın kontrol edildiğini belirtti. Baskın yapılan yeri kordon altına alan polis, uyuşturucu araması için eğitimli köpeklerle çalışma yapıldı. Edinilen bilgilere göre, baskının yapıldığı bir adreste silah ve mühimmat ele geçirildi. Ancak polis olaya dair bilgi vermek istemedi.

Helena Boström Thomas, akşam 7'den kısa bir süre sonra, Stockholm Polisine, operasyonda 20'li yaşlarında iki kişinin tutuklandığını söyledi.

Ciddi bir silah suçundan şüpheleniliyorlar.

Operasyon sırasında polis, tutuklunan iki zanlı dışında, bir dizi araç ve ev de polis tarafından kontrol edildi.

Editör: İsveç Gündemi