Römorklu bir kamyon devrilme sonucu iki yönde akan trafiği olumsuz etkiledi. Kamyonun devrilmesiyle birlikte zincirleme kaza meydana geldi ve en az dört araba çarpıştı. Sabah saatlerinde Arlanda'ya giden yolda uzun kuyruklar oluştu, taksi ile havalimanına giden bazı yolcular araçtan inerek yürüyerek havalimanına ulaştı.

Meydana gelen kazanın trafiği uzun süre etkileyeceği ve yolların buz pisti gibi olması nedeniyle Arlanda havalimanına taksi ile giden bazı yolcular inerek kalan yolu yürüyerek havalimanına ulaştı.

Sabah saatlerinde Upplands Väsby ve Rosersberg arasındaki E4'te birkaç kazadan sonra trafik tamamen durdu.

Römorklu bir kamyon devrildi ve yolun karşısına geçerek trafiği kapattı.

Stockholm'deki kurtarma hizmetinde hat operatörü olan Per Johansson sabah, "Anladığım kadarıyla, bunun bir kamyonun kayarak bir elektrik direği ve bazı elektrik hatlarını devirdiği, bu nedenle durum oldukça karışık görünüyor" ifadeleri kullandı.

Ayrıca dört ile beş arasında binek otomobil çarpıştı.

Kuzeye giden yolda saatlerce trafik durdu. Sabah saatlerinde Uppsala'ya doğru kuzeye giden sürücülerden başka rotaları kullanmaları istendi.

Trafikverket'in basın sorumlusu Felicia Danielsson, tahminlere göre E4'ün saat on ikiye kadar açılmayacağını söyledi. Halkı Arlanda Havaalanına giden trene binmeye çağırdı.

Felicia Danielsson, "Stockholm'den Arlanda'ya gitmek ve zamanında uçuşuna yetişmek istiyorsanız, tekrar düşünmenizi ve araç yerine trene binmenizi tavsiye ederim" dedi.

Editör: İsveç Gündemi