Stockholm'ün kuzeyindeki Kallhäll'in merkezinde üst üste ikinci gece silahlı saldırı meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Kallhäll merkezinde bulunan bir restorana ateş edildi ve restoranın önüne şüpheli bir kutu bırakıldı.

Silah sesleri ve şüpheli nesne ile ilgili polis harekete geçti. Bölge polisi ve bomba imha ekipleri olay yerine sevk edildi.

Polis, Järfälla belediyesine bağlı Kallhäll'da çok sayıda yüksek sesli patlama olduğu konusunda 00:23'te ihbar aldı. 

Polis olayın meydana geldiği restoran önünde boş kovanlar buldu.

Olay yeri ekibinde görev alan polis memuru Lena Baakki, ciddi silah suçları ve ciddi yasadışı tehditlerle ilgili bir ön soruşturma başlatıldığını söyledi.

Olay yerinde, polis ayrıca restoranın dışında şüpheli bir tehlikeli nesne buldu. Saat 04:00'ten kısa bir süre sonra, ulusal bomba teknisyenleri merkez meydana geldi.

Bir görgü tanığı, şüpheli nesnenin bir kutu olduğunu söyledi.

Salı gecesi de, Kallhäll'ın merkezindeki başka bir binanın dışında bir silahlı saldırı meydana gelmişti. Bu olay cinayete teşebbüs şüphesiyle soruşturuluyor.

Polis memuru Lena Baakki, iki olayın arasında bir bağ olup olma ihtimali üzerinde durduklarını ancak önceki olayda tanıkların olduğunu ve bunda öyle bir bilgi olmadığını ifade etti. Olayın bir önceki saldırı ile benzerlik olmadığını da aktaran Baakki, kapsamlı soruşturma sonucunda durumun netlik kazanacağını belirtti.

Coop kendi markası olan rosto etleri geri çağırıyor Coop kendi markası olan rosto etleri geri çağırıyor
Editör: İsveç Gündemi