Pazartesi günü, sekiz kişiden fazla insanın bir araya gelmesi yasaklanacak, maçlar seyircisiz oynanacak, publar, barlar, gece kulüpleri ve restoranlar kendilerine çeki düzen verecek denirken, İsveç'in başkenti ve salgının merkezi Stockholm'da ortaya çıkan görüntüler endişe veriyor.

Raylı trafikte yaşanan sorun nedeniyle, Stockholm'deki banliyö trenleri ve tüm toplu taşıma araçları olumsuz etkileniyor.

Basına yansıyan görüntülerde trafik sağlayıcı SL'in işe ve okula giden insanları taşımakta sorun yaşadığı gözlenirken, meydana gelen arızalar nedeniyle büyük kalabalıklar oluştu.

Bir yolcu, yaşanan kalabalık bir insan duvarı gibiydi dedi.

Stockholm'de Sundbyberg ile Älvsjö arasındaki 43 numaralı banliyö treni hattı Çarşamba sabahı resmen durdu. Bunun, Sundbyberg'deki büyük bir sinyal hatasından kaynaklandığı belirtildi.

Hat üzerindeki hiçbir tren şu anda Årstaberg, Stockholms södra, Stockholm City ve Stockholm Odenplan istasyonlarında durmuyor. SL'ye göre trafiğin tekrar ne zaman başlayacağına dair bir tahmin yok.

SL, yolcuları metro ve otobüslere yönlendiriyor.

İstasyonlarda, trenlerde ve hatta yolcuların banliyö trenleri yerine bindikleri otobüslerde tıkanıklığı gösteren resimler biranda basına servis edildi.

Bir yolcu, Barkarby'den Odenplan'a nasıl gideceğini anlatıyor, ancak gecikmeler ve aşırı tıkanıklıkla karşılaştı.

"Banliyö trenine oturdum ama gerektiği zaman işe yaramadı. Konuşmacılarda trenin geciktiğini ve trafikte aksaklık yaşandığını anons ettiler" dedi.

"Bir insan duvarı gibi"

Tren istasyonda 40 dakika durdu ve bu arada daha fazla insanın gelmeye başladı. Ancak tren Odenplan'a kadar gitmedi. Bunun yerine tren Sundbyberg'de durdu ve yolcu, hoparlörlerden trenin daha ileri gidemeyeceğini anons etti.

"Trendeki herkes Odenplan'a gitmek için metroya binmek zorunda kaldı. İstasyon oldukça dar olduğu için bir insan duvarı gibi oldu" diyor.

İnsanlar SL'ye kızgın, pandeminin tam ortasında gerekli tedbirlerin yeterince alınmadığı ve alternatif yollar için hızlı hareket edilmedi dile getirirken, yolcular atmosfer arasında durumu depresif ve rahatsız olarak nitelendiriyor.

"Kalabalıktan kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yaptığınızda böyle bir şeyin parçası olmanız çok kötü" diyor.

SL: Elimizden geldiğince hızlı hareket etmeye çalışıyoruz

SL, gerekirse seyahat planlarını yeniden planlamanın yolculara bağlı olduğunu söylüyor.

"Elbette kalabalıklaştığında sorun olmaz ama elimizden geleni yaparız" diyen SL basın sorumlusu Claes Keisu, o zaman gerekirse seyahat planlarını yeniden planlamanın da yolculara bağlı olduğunu söylüyor.

Burada sorumluluğunu alıyor musun?

"Fırsatımız olduğu kadar çok trafik kullanıyoruz. Rahatsızlıklar olduğunda, yedek trafiğe koymaya çalışırız, ancak bir otobüs veya birkaç otobüs, bir banliyö treni kadar çok insan taşımaz. Ama aynı zamanda alternatif rotalar alma fırsatınız da var" diyerek yolcuların böyle durumlarda alternatif rotalara yönlenmeleri de gerekiyor ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi