Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, Bildt ve beraberindeki Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyesi (ECFR) heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti.

Yıldırım, kabulde, FETÖ’nün menfur darbe girişiminin, Türk milletinin iradesi ve kararlı tutumu sayesinde başarısızlığa uğratıldığını ifade etti.

Hükümetin darbe teşebbüsünün arkasındaki FETÖ ile etkin mücadele amacıyla alınan tedbirlerin, yasalar ile uluslararası yükümlülükler çerçevesinde hayata geçirildiğine işaret eden Yıldırım, bu süreçte Avrupalı dostların ve uluslararası toplumun Türkiye ile dayanışma sergilemesinin büyük önem arz ettiğini vurguladı.

Bu bağlamda Avrupa Dış İlişkiler Konseyi heyetinin Türkiye’yi ziyaretini değerli bulduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye’ye destek beyan eden bu tür ziyaretlerin artmasını umduğunu belirtti. Yıldırım, darbe girişiminin ardından beyan ile yazılarıyla uluslararası kamuoyunda Türkiye’yi ve demokrasiyi destekleyen Carl Bildt’in ilkeli duruşunu özellikle takdirle karşıladığını vurguladı.

Carl Bildt ve ECFR üyeleri de görüşmede, Türkiye’nin demokrasisini hedef alan darbe girişiminin kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, söz konusu kalkışma karşısında Türk halkı ile dayanışma duygularını ifade etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen kabul 1,5 saat sürdü.


Editör: İsveç Gündemi