Başbakan Stefan Löfven:

Ülkedeki durum ciddi olmaya devam ediyor.

Ayrıca Paskalya sırasında sorumluluklarını alan ve evde kalan herkese teşekkür ederim.

Bizden de daha fazla fedakarlık gerekecektir.

Önerileri hafifletmek için henüz çok erken dedi.

Valborg ve 1 Mayıs'ı her zamanki gibi kutlamak için doğru bir zaman değil.

Bunun sadece sizinle ilgili olmadığını unutmayın.

Nihayetinde, herkesin enfeksiyonun yayılmasını azaltmak ve özellikle savunmasız kişileri korumak için sorumluluk almaya devam etmeye teşvik etmek isteyen başbakan, durum İsveç'in refahıyla ilgili vurgusu yaptı.

Henüz bu incelemeden geçmedik, bugün hükümet birliğine girişleri 30 gün daha uzatma kararı almayı planlıyor dedi.

Başbakan Stefan Löfven, toplumun virüsten aylarca etkileneceğini düşünün.

Ayrıca yeni bir virüs olduğunu ve bilinmeyen çok şey olduğunu söyledi.

Başbakan Stefan Löfven, İsveç'in örneğin okullarla ilgili stratejisi hakkında bir çok soru alıyor. Polis veya sağlık gibi sosyal açıdan önemli işlevler için ebeveynlerin ve daha sonra bölgedeki çalışanların evde kalmaya zorlanacağının altını çizerek duruma tek pencereden bakmamak gerektiğine vurgu yaptı.

Okullarda yayılım görmüyoruz, bu yüzden enfeksiyon yayılımını azaltmak için herkes gibi sosyal mesafe ile çalışıyoruz. İstatistiklere bakarsanız, İsveç başarısız bir ülke olarak öne çıkmaz. Herkes gibi bir zorluğumuz var.

Stefan Löfven okullar hakkında şöyle devam etti: Yetkililer okulun gerekli olduğunu açıkça belirtirlerse okulların kapanması için gerekli hazırlıkları yaptık ama henüz o noktada değiliz. Gerekli kararları vereceğiz dedi.

İçişleri bakanı Mikael Damberg, amacın korona virüsünün etkilerini azaltmak olduğunu ve bu nedenle ülkeye giriş yasağının 15 Mayıs'a kadar geçerli olduğunu açıkladı.

Bu, Avrupa dışındaki ülkelerden İsveç'e girmeye çalışan yabancı uyruklular için geçerlidir. Eve gelmek üzere olan İsveçliler bu durumdan muaftır.

İsveç'e tarımda çalışmak için gelen insanların giriş için özellikle önemli nedenleri olduğu düşünülebilir.

Ulusal Operasyon Departmanı Sınır Polisi Bölümü başkanı Patrik Engström:

Şimdiye kadar 60 kişinin girişinin reddedildiğini söyledi.

Engström, tarım ve meyve hasat endüstrisinin giriş yasağından muaf tutulması gerektiğini söylüyor ve bu da gıda arzının çalışması için gereklidir ifadeleri kullandı.

Polis, tarım ve meyve hasat endüstrisinin istisnası hakkında bir basın bülteninde şöyle yazıyor:

Tarımda gıda üretiminde çalışacak yabancıların, bazı durumlarda sosyal açıdan önemli işlevler dışında istisna edebildikleri ve örneğin çalışma izniyle gezinin amacını ispatlamaları halinde İsveç'e girmelerine izin verilebilir. Ancak polis yetkilisi, istisnanın örneğin ormancılık veya bahçecilikle çalışacak yabancılar için geçerli olduğunu düşünmüyor.

Editör: İsveç Gündemi