Stefan Löfven, 2020'nin karanlık bir yıl olduğunu ancak aynı zamanda toplumun birçok iyi tarafını gösterdiği bir yıl olduğunu söyledi.

İsveç'te uzaktan eğitimle ilgili beklenen karar nihayet verildi. Löfven, Pazartesi'den itibaen liseler uzaktan eğitime geçiyor ve bu karar 6 Ocak Çarşamba gününe kadar geçerli olacak dedi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun web sitesinde, karardan kimin etkilendiğini ve kimin etkilenmediği bilgisine yer verildi.

Başbakan Stefan Löfven, "Bu uzatılmış bir Noel tatili değil" dedi.

Başbakan Stefan Löfven, pandemi sürecinde "Arkadaşlarla partiler bedava değil"  ifadeleri kullanarak, covid-19 enfeksiyonun kalabalıktan ve temastan beslendiğine dikkat çekti.

Löfven, Pazartesi günü ders bitiminden sonra uygulamaya konacak olan uzaktan eğitimin amacı pandemi ile etkili mücadele olduğu, kuralların aynen geçerli olduğunu ve gençlere güvendiğini belirtti.

Löfven, ebeveynleri, tüm tavsiye ve önerilere uymanın neden bu kadar önemli olduğu konusunda çocuklarıyla konuşmaya çağırdı.

Eğitim Bakanı Anna Ekström, Bu kadar hızlı bir başka değişikliğin zor olduğunu anladığını belirtti. Ama gerekli olduğu için yapıldı dedi.

Eğitim Bakanı, enfeksiyonun çok yüksek seviyede olduğunu söyledi.

Uzaktan veya uzaktan eğitimin yayılmayı azaltması gerektiğini, böylece bahar döneminde yeniden yerinde eğitimin gerçekleşebileceğini ifade etti.

Alınan kararların sadece devlet liseleri için geçerli olduğu belirtildi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson, genel tavsiyelere uymamızla birlikte lise için uzaktan eğitimin enfeksiyonun yayılmasını azaltması gerektiğini belirtti.

Noel tatillerinde gerçekleşmesinin etkisinin artırılması amaçlandığını söyledi. Amaç, toplumdaki tıkanıklığı azaltmaktır.

Johan Carlson, uzaktan eğitimden "özellikle muzdarip" olabilecek öğrencilerin durumu anlamaları gerektiğini vurgulayarak, müdürlerin yerinde olması gerekenlere izin vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Carlson, ana kuralın mümkün olduğunca uzaktan eğitim olduğunu söylüyor.

"Şimdi tekrar bu büyük sorumluluğu almanızı rica ediyoruz" diyen Carlson, lise öğrencilerine, ayrıca diğer genel tavsiyelere uymanız için bir talep anlamına da geldiğini söylüyor.

Johan Carlson, Bu bahar virüsü yavaşlatmak mümkün oldu ve yine işe yarayacak. Yardımınız için teşekkür ederim dedi.

Lise öğrencileri arasında enfeksiyonun yayılmasının bu hafta arttığını söyleyen Carlson, böyle bir kararı bir sömestr ortasında uzaktan eğitime geçmenin de o kadar etkili olmadığını söylüyor.

Toplu taşıma araçlarındaki ve başka yerlerdeki toplumsal tıkanıklığı azaltmayı hedeflediklerini belirten Carlson, "Bu büyük bir grup, düşünmek önemli" dedi.

Maske zorunluğu hakkında sorulan bir soru üzerine, Löfven, "Bu siyasi bir mesele değil" dedi.

Editör: İsveç Gündemi