Bilgilendirme kapsamında basını bilgilendiren toplantıda Başbakan Löfven:

"İsveç stratejisinin bir parçası her zaman yasaklar ve tavsiyelerle çalışmak olmuştur. İlkbaharda büyük bir uyum gördük, İsveç halkı sağduyu kullandı. Bu anlamda uzun bir yol kat etti.

Şimdi uyumun daha düşük olduğunu görüyoruz. Bir bakıma anlaşılabilir. Birçoğu bu durumdan bıktı. Bunu çok iyi anlıyorum" ifadeleri kullandı.

Löfven: Ev partisi örneklerini gördük, ancak her sosyal toplantıyı kanun yardımı ile düzenleyemiyoruz. Toplantıları 8 kişiyle sınırlandırma kararı, ülkemizdeki her bireye ve tüm İsveç toplumuna çok açık ve keskin bir işarettir.

Resmi olarak kanundan etkilenmemiş olsanız bile 8'den fazla insan bir araya gelmemelidir. Bu, toplumun tamamı ve İsveç'in tamamı için yeni bir normdur" dedi.

"Spor salonuna gitmeyin, kütüphaneye gitmeyin, kalabalık yerlerde yemek yemeyin, parti vermeyin." dedi.

Sekiz kişiden fazla insanın bir araya gelmesi riskleri daha da arttırıyor. Aile dışındaki insanlarla temastan kaçınılmasının önemine vurgu yapan Löfven, bu süreçte herkesin sorumluluk alması gerektiğine dikkat çekti.

Genel tavsiyelerin daha katı olduğu bölgelerde, yalnızca birlikte yaşadıklarınızla ilişki kurmalısınız. Sizin için neyin geçerli olduğunu bulmak sizin sorumluluğunuzdadır. Bu genel ipuçları çok keskindir, herkes tarafından takip edilmelidir yorumunda bulundu.

Löfven, Hükümet enfeksiyonu durdurmak için kararlar almaya devam edecek.

Bir deneme zamanı, bunu nasıl yöneteceğimizi her gün, her saat, her an senin ve benim seçimlerim belirler. Kendiniz, toplum ve İsveç için doğru seçimi yapın çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanı Mikael Damberg:

Çok fazla insan tehlike bitmiş gibi davranıyor. Biz kısıtlamaları getirmeden önce gece kulüpleri dans pistleri dolduruldu, ev partileri devam ediyor. Bir pandemide normale dönmek yeterli değildir.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu, herkesin sosyal etkileşimlerini sınırlaması gerektiği konusunda netti. Toplumsal hareketliliğimizi derhal ortadan kaldırmalıyız.

Bu nedenle hükümetin, en fazla 8 kişiye uygulanabilmesi için halka açık toplantılar için bir kararname önerisini verileceğini söyledi.

Hızla ilerlemek istiyoruz. Öneri bugün danışma için gönderildi, danışma organlarının yanıt vermesi için Perşembe gününe kadar zamanları olacak. Hükümet daha sonra bir karar verir, bu nedenle teklif 24 Kasım'da yürürlüğe girer dedi.

Ekonomi Bakanı Bolund:

Davranışlarımızın sonuçları sadece yaşlılarımızı ve akrabalarımızı etkilemez. Aynı zamanda, durumun kötüye gideceğinden korkan hemşireleri ve doktorları da etkiliyor.

İstediğimiz için değil, mecbur olduğumuz için karar veriyoruz. Pandemi için bir bitiş tarihi belirlemek mümkün değil, gelişmeleri takip etmeli ve mevzuatı uyarlamalıyız.

Bu nedenle şimdi başka bir kısıtlama getiriyoruz: Restoranlarda ve restoranlarda toplantılar ve etkinlikler için muafiyeti kaldırıyoruz. Barlar, gece kulüpleri ve restoranlar riskli ortamlardır. Bu mekanlarda saat 22.00'den sonra alkol satışı yasaktır.

Hükümet, bu endüstriler tarafından kullanılabilecek mali desteği henüz sundu, muhtemelen yeterli olmayacak. Elbette ihtiyacı gözden geçireceğiz ifadeleri kullandı.

Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren:

Size İsveç stratejisi için bazı başlangıç ​​noktalarını hatırlatmama izin verin: Amacımız doğru zamanda doğru önlemleri uygulamaktır.

Hem tavsiye hem de zorlama için tavsiye ve yasakları bir arada kullanıyoruz. Önlemlerin zaman içinde sürdürülebilir olması için de çabalıyoruz. Herkesin bunların önemini anlaması, böylece insanların kurallara ve tavsiyelere uymak için en iyi koşullara sahip olması önemlidir.

İlkbaharda önlemlerin güçlü bir etkisi oldu. Son haftalarda tavsiyeler keskinleştirildi, ancak buna rağmen davranışta yeterince uyulmadı. Eğriler hala yanlış yönü gösteriyor.

Geçen haftanın ilk yarısında günde 4.600 vaka doğrulandı. Ek olarak, yoğun bakıma ihtiyaç duyan covid hastaların sayısı artmaktadır. Bahar aylarında yoğun bakım kapasitesini artırmak için çok büyük çaba sarf ettik.

Dünyanın en iyi sağlık ekibine sahibiz, ancak dünyadaki hiçbir sağlık hizmeti her yükü kaldıramaz.

Gelişmeyle başa çıkmak için daha fazlasına ihtiyaç var, bu yüzden bu önlemlerle ilerliyoruz.

Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerine uyun, boşluk aramayın, ihmallere müsamaha göstermeyin. Sorumluluğunuzu alın ve enfeksiyonun yayılmasını azaltmak için elinizden geleni yapın dedi.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Genel Müdürü Johan Carlson:

Avrupa'da gördüğümüz hızla artan enfeksiyon yayılımı da büyük bir güçle üzerimize geldi. Sağlık hizmetleri üzerindeki yük önemli ölçüde artmıştır. Bu, enfeksiyonun yayılmasının artmasının bir ifadesidir.

Bölgeler, enfeksiyonun yerel ve bölgesel olarak yayılmasını azaltmak için çok çalışıyor.

Halk Sağlığı Kurumu, pandemi sırasında ihtiyaç duyulan test ve enfeksiyon takibini sürdürmek için bölgelere destek sağlamak için çok çalışmaktadır.

Bir restoranda hiçbir partinin 8 kişiden fazla olmaması zaten geçerlidir, şimdi aynı durum genel toplantılar için de geçerli olacaktır. Temel tutum şöyle olmalıdır: Kesinlikle gerekli görülmeyen şeyden vazgeçmeliyiz.

Bunu şimdi hesaba katmalıyız. Ortak çabalarla, enfeksiyonu hala kontrol altına alabileceğimize olan inancımızdır dedi.

Editör: İsveç Gündemi