Başbakan, yapılan araştırmaların İsveç stratejisinin doğru olduğunu ifade ederek, "Bu yüzden doğru şeyi yaptığımızı biliyoruz" ifadeleri kullandı.

Toplumun koronavirüsten kendini muhafaza etmesi için doğru tavsiyeler verdiklerini ve toplumun büyük bir bölümünün buna uyduğunu belirten Löfven, insanlar arasındaki mesafeyi koruması, hijyen ve diğer tavsiyelere uyması önemli diyerek, süreçte her bireyin sorumluluk almasını önemli bulduğunu ifade etti.

Hasta insanlarda hızlı bir artıştan kaçınmak istediğimiz için her bireyin dikkat etmesi önemlidir vurgusu yapan Löfven, İsveçlilerin uzun süredir tavsiyeleri takip ettiğini, ancak son zamanlarda Halk Sağlığı Kurumu'nun tavsiyelerinin artık pek yakından takip edilmediğinden endişe ettiğini de belirtti.

Löfven, uzun bir süre, çoğu insan haklı çıktı, seyahatlerini iptal etti, uzaklaştı ve soğuk algınlığı semptomları ile evde kaldı. Bu iyi ancak maalesef farklı resimler görüyorum. Kalabalıktan kaçınmaya gerçekten ihtiyaç var bu nedenle tehlikenin henüz geçmediğine dikkat çekerek insanların tedbiri elden bırakmaması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi