Üç bölge için daha katı kuralların getirildiğini duyuran Başbakan Stefan Löfven, durum "Çok ciddi" dedi.

Yeni yoğunlaştırılmış korona önlemleri artık üç bölgede geçerli olacak: Bu bölgelerin Halland, Örebro ve Jönköping olduğu açıklandı.

Üç bölge ile ilgili tavsiyeleri Başbakan Stefan Löfven tarafından bir basın toplantısında açıkladı.

"Gelişim yanlış yöne gidiyor. Durum çok ciddi" dedi.

Stockholm, Uppsala, Västra Götaland ve Östergötland bölgelerinde, koronavirüsün hızla yayılmasını durdurmak için halihazırda daha katı genel kurallar var.

Bugün, Salı gününden itibaren, aynı tavsiyeler son günlerde vaka sayısında artış görülen, Halland, Örebro ve Jönköping için de geçerli olacak denildi.

Başbakan, "Ciddi derecede hasta olan hastalara bakmak için giderek daha fazla yoğun bakım ünitesi kullanılıyor ve tüm göstergeler ölümlerin sayısının artacağı yönünde" dedi.

Şu anda on İsveçliden yedisini içeren sıkılaştırılmış yerel uyarılar şöyle:

• Yaşadıklarınız dışında herkesten fiziksel temastan kaçının.

• Marketler ve eczanelere gerekli ziyaretler dışında, mağazalar, alışveriş merkezleri, müzeler, kütüphaneler, hamamlar ve spor salonları gibi kapalı ortamlarda kalmaktan kaçının.

• Partilerden, düğünlerden ve büyük cenazelerden uzak durun.

• Toplantılara, konserlere, performanslara, spor antrenmanlarına, maçlara ve yarışmalara katılmaktan kaçının. Ancak bu, 2005 veya sonrasında doğan çocuk ve gençleri kapsamıyor.

• Toplu taşıma araçlarından ve trafik sıkışıklığının olabileceği diğer yerlerden kaçının.

• Yapabiliyorsanız evden çalışın.

Stefan Löfven ayrıca ülke genelinde geçerli olan bar ve restoranlarda aynı masada yeni maksimum sekiz kişilik sınır kararını açıkladı.

Gösterilerdeki veya spor etkinliklerindeki tüm izleyiciler de oturmalıdır.

"Şimdi yaptığımız şey bir fark yaratıyor" diyen Stefan Löfven, Lucia'yı kutlamamız ve nasıl bir Noel kutlaması yapmamız gerektiği ve kimin katılabileceği ile ilgili alacağımız karar fark yaratacak" şeklinde ifadeler kulllandı.

Virüsle mücadeleye 10 milyar kron daha destek

Löfven: Virüs salgını için belediyelerin ve bölgelerin ekstra maliyetlerine on milyar daha ayrıldı. Bunlar, covid-19 ile ilişkili maliyetlerdir, örneğin genel devlet hibeleri değil, bölgeler ve belediyelerin başvurabileceği testler için artan ücretler dedi.

Editör: İsveç Gündemi