Başbakan Stefan Löfven, Sosyal İşler Bakanı Lena Hallengren ve FHM genel müdürü Johan Carlson'un katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

İki gün önce sekiz kişinin bir araya gelmesinin yasaklanma kararını açıklayan Löfven, kapsamlı bir değerlendirme sonucunda Huzuevleri'nde de kısıtlamalara karar verdiklerini belirtti.

Birçok mekan için akşam saat 22.00'den sonra çalışmayı yasaklayan düzenlemeler ve sekiz kişilik uygulama hafta başında hayata geçecek. Bunların yanı sıra bugünde huzurevlerinin ziyaretlere kapatılacağı duyuruldu.

İsveç'te salgının yeni zirveye doğru gittiği ve sağlık hizmetleri üzerindeki baskıyı artırması üzerine arka arkaya kısıtlama açıklamaları geliyor.

Yapılan basın toplantısında Başbakan Löfven, pandemiden yaşlıları ve huzurevlerini ne kadar ciddi şekilde etkilendiğinden söz ederek konuşmasına başladı.

Huzuevlerine gereklilik çerçevesinde bir sınırlama getirildiğini belirtti. Löfven, kısıtlamanın en kısa sürede uygulamaya koulacağını söyledi.

Löfven, bazen kısıtlayıcı önlemlerin gerekli olduğunun altını çizdi.

Lena Hallengren: Ciddi bir durumumuz var. Ancak yaşlı bakımında insanlar artık daha hazırlıklıdır ifadeleri kullandı.

Hallengren, koruyucu ekipman tedariğinin daha iyi olduğunu ve huzurevlerinin eskisinden daha donanımlı olduğunu belirtti.

Lena Hallengren, FHM'nin bölgesel enfeksiyon kontrolü ile diyalog halinde bir kısıtlama kararı verdiğini söyledi.

Yaz aylarında dışarıda güvenli ziyaretler yapmak mümkündü diyen Hallengren, tüm bunların kış aylarında daha da zorlaştığını söyledi.

FHM, genel müdürü Johan Carlson: FHM'nin artık yerel ziyaret yasaklarına karar verme zamanı geldiğini belirtti.

Yaşlı bakım konutlarında enfeksiyonun yayılma nedenleri farklı olmuştur. Bunun sadece ziyaretlerle ilgili olduğunu görmedik. Ancak başka şeyler de var ifadeleri kullandı.

Carlson, kısıtlama kararının asla enfeksiyonun yayılmasına neden olan sorunlar nedeniyle alındığı düşünülmemeli ve tedbirlerden ödün verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi