Başbakan Stefan Löfven'e göre aşılama, İsveçlileri sert bir şekilde vuran yorucu sürecin ardından aşılamanın başlaması umut verici.

"Ama bu, tehlikenin bittiği anlamına gelmez."

Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin koronavirüse karşı aşılamaya çoktan başladı. 

Bugün sıra İsveç'te. 4.900 İsveçliye Pfizer ve Biontech'ten iki doz aşı almaya yetecek ilk teslimat, dün ülkeye ulaştı ve bu sabah aşılama başladı.

İsveç'in bölgelerinde, bugün bazı insanlar aşılanacak. Üç büyükşehir bölgesine 425 doz gönderildi ve diğer bölgelerin her birine 200 doz gönderilecek.

Başbakan Stefan Löfven , bir yıllık denemenin ardından aşının karanlıkta bir ışık olduğunu açıkladı.

"Bir yıl önce covid-19 bilinmiyordu. COVID-19'a karşı aşılama bugün İsveç'te ve AB'de başlıyor. Bilim ve insanlık için iyi bir not" diye yazdı.

İsveç, önümüzdeki haftadan itibaren haftada yaklaşık 80.000 doz alacak.

Başlangıçta yaşlılar, risk grupları, sağlık ve bakım personeli aşılanacak. Hedef, 2021'in ilk yarısında tüm yetişkin nüfusa aşıların yapılmasıdır.

"Biraz daha bekleyeceğiz"

Löfven, "Aşı ülkemizin her köşesine, büyük şehirlere ve köylere, villalara ve yüksek binalara, kuzeye, güneye, doğuya ve batıya ulaşacak" diye yazdı.

Löfven süreçle ilgili: "Korona virüsü bizi ülke ve insan olarak etkiledi. Birçoğu vefat etti, daha da fazlası sevdiği bir arkadaşını, aile üyesini veya meslektaşını kaybetti. İnsanlar işsiz kaldı ve pek çoğu, pandeminin ekonomik sonuçlarının ardından hayatlarının işlerinin ortadan kalktığını gördü. Sağlık ve bakım personeli uzun süredir çalışıyor" ifadeleri kullandı.

Löfven, "Aşı umut getiriyor"

"Ancak bu, tehlikenin sona erdiği anlamına gelmez. Mesafemizi korumak, ellerimizi yıkamak gibi yetkililerin tavsiyelerine uymaya devam etmeliyiz. Biraz daha dayanacağız ve sebat edeceğiz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi