Löfven, krizden tüm ülkelerin etkilendiğini belirterek, bazıları krizden çok daha kötü etkilendi dedi.

Öte yandan, henüz krizin sonunu göremedik yorumunda bulundu.

Löfven, "Bir krizde paylaşmak zor" diyerek İsveç'in günlük yaşamda ve krizde güçlü ve iyi işleyen bir AB'ye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Löfven, pazarın tekrar işleyebilmesi için bu süreçte İsveç tek başına çalıştı dedi.

Başbakan, AB'nin bu krizle başa çıkmakta ve krizden etkilenen ülkelere yardım etmede birleştiği açıkça görülmektedir. Birlikte güçlü duruyoruz ve işleyen bir AB İsveç için çok önemli ifadeleri kullandı.

Löfven, AB ülkelerinin bir kurtarma fonu üzerinde anlaştıklarını söyleyerek, Avrupa Komisyonuna ihtiyaçların ne olduğunu tespit etme ve nasıl çalışması gerektiğini gözden geçirme görevi verilecektir.

Bazıları bunu bir katkı olarak, diğerleri ise bir kredi olarak görmek istiyor. Löfven, bunun geri ödenecek bir kredi olduğunu görmek istiyoruz dedi.

Fonun devam etmesi ve bir gerçeklik haline gelmesi durumunda, ilgili tüm ülkeler için ne anlama geldiğinin açık olacağını belirten Löfven, ayrıca, bu yaz Güney Avrupa'ya seyahatler ile ilgili, birçok insanın merak ettiği bir soru üzerine, "şansın az olduğunu düşünüyorum" dedi.

AB işbirliğinin korona krizinin başlangıcında yeterince iyi çalışmadığını da açıkladı.

Löfven, "Başlangıçta, iyi değildi. Gelecekteki krizler için nasıl daha iyi olacağını düşünmeliyiz" diyerek hala eksiklikler olduğu doğrudur, ancak herkes bunun iyi çalışacağını kabul ediyor yorumunda bulundu.

Genel olarak bir sonraki adım, Avrupa Komisyonu'nun Fonun nasıl kullanılması gerektiğine dair bir teklif hazırlamasıdır. İsveç'in niyetinin bunun geri ödenecek kredilerle ilgili olması gerektiğini vurgulayan Stefan Löfven, daha sonra üye ülkelerin teklife karar vermesi gerektiğini söyledi.

Löfven, önce bu fonun nasıl finanse edilmesi gerektiğini görelim.

Editör: İsveç Gündemi