Basın toplantısı saat 14: 30'da yapılacak.

Bugünkü dijital basın toplantısında yeni keskin kısıtlama kararları alınması bekleniyor. Hükümet, birçok kişinin enfeksiyon riskini ciddiye almamasından endişe duyuyor.

Geçtiğimiz hafta, barda saat 22:00'den sonra alkol servisinin durdurulması önerildi. Kararın 20 Kasım'da yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Bir hafta önce hükümet ve İsveç Halk Sağlığı Dairesi restoran ziyaretleri için daha katı kurallar açıkladı. Bir restoranda sekizden fazla kişinin aynı masaya oturmasına izin verilmiyor.

22 Ekim'de hükümet, 50'den fazla kişi için halka açık toplantılar ve halka açık etkinlikler yasağından muafiyet kararı aldı. Tiyatro, konserler, sinemalar ve oturma yeri olan spor etkinlikleri için, aralarında belirli bir mesafe olacak şekilde 300 kişiye kadar seyirciye izin verilecek.

Ancak ülkedeki birçok bölge hala 50 kişilik düşük seyirci tavanına bağlı kaldı.

Son haftalarda İsveç genelinde vakaların yeniden tırmanmasıyla birlikte, alınan tedbirlerin yetersiz olduğu düşünülüyor.

Okulların tekrar kapanması da gündemde, hafta içinde Eğitim Bakanı gerekirse okulları kapatmaya hazırız demişti. Bugün yerel saatle 14:30'da yapılacak toplantıda nasıl kararların alınacağı merak ediliyor.

Editör: İsveç Gündemi