Başbakan Stefan Löfven'inde yaşlı bakım evlerindeki virüsün varlığı ve salgının aldığı halle ilgili açıklamarı dikkat çekmişti.

Başbakan Stefan Löfven, "Yaşlı bakımında ciddi bir durumumuz var. Hemen hemen tüm ilçelerde yaşlı konutlarında covid-19 vardır. Bununla birlikte, yaşlılarımızı koruma çabalarının yoğunlaştırılması gerekiyor. Burada ve şimdi, bir aile üyesi olarak yaşlı ziyaretleriyle ilgili alınan kararlara uymak önemlidir. Zor, sinir bozucu, yaşlı bakım evlerinde sevdiklerinizi ziyaret edememenizi anlıyorum" ifadeleriyle bugünkü basın açıklamasında durumun ciddiyetine dikkat çekmişti.

Lena Hallengren, "Bakım evlerinde, yaşlı bakımı ve muayenesi özellikle hangi risklerin ortaya çıktığı analiz edilmelidir. Temel hijyen uygulamalarına uymanın önemini incelemek ve dikkat etmekle  ilgili, Ivo, ülke genelinde yaşlı bakımı konusunda bin gözetim çalışması yapacak.

Amaç hataları aramak değil, iyileştirmeye katkıda bulunmaktır diyen Hallengren, "bakım hizmetleri ve bakım evlerinin daha iyi donatıldığından emin olun" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi