İsveç dün bu haberle şaşkına döndü. Yıllarca çocuklarını kapatan ve dış dünyayla bağlantısını kesen bir anne, 17 yıldır çocukları babalarından kaçıyordu.

Bir şikayeti değerlendiren polislerin eve düzenlediği operasyonla ortaya çıkan durum herkesi şaşkına çevirdi.

59 Yaşındaki kadın, çocuklarını babalarına göstermemek için çocukları okula bile yollamadı. Aynı çevrede durmadan ev değiştirerek izini kaybettiren kadın sonunda yakayı ele verdi. Gözaltına alınan kadın tutuklandı.

48 Yaşındaki baba "Ben onları çok özledim" sözleri ile gündeme oturdu. En son 1988 yılında çocuklarını görebildiği ve ondan sonra karısının çocuklarını alarak kaçtığını söyleyen baba Stockholm'de yaşamasına rağmen 17 yıldır çocuklarını görmediğini söyledi. Birkaç yıl çocuklarını bulmak için zaman zaman aradığını en son 1988 yılında çocuklarını gördüğünü söyleyen baba, evlilikten sonra eşinin çok değiştiğini, başka biri ile ilişkisi olmasından dolayı yollarının ayrıldığını söyledi.

Baba yasal yollardan çocuklarını almak istediğini bunun yanı sıra bana sadece "Baba" demelerini benim için yeterli dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken, yıllarca çocuklarını eve kapatan kadının avukatı ise müvekkiline yöneltilen suçlamaları red etti.

Semihhan AYDEMİR / İsveç Gündemi
Editör: İsveç Gündemi