Azerbaycan'da yanlış doğum yüzünden kafasında su toplama ve kafa büyüme hastalığına yakalanan Ömer Resulov, tek odalı otel odasında 3 kişilik ailesi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor.

Doktor raporları olduğu halde Göçmenler Ofisi'nin kendilerini 2 odalı evden bir odalı otel odasına gönderdiklerini kaydeden baba Resul Resulolv, yer sıkıntısından çocuğun büyük bir rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Azarbeycan'da doktorların doğum esnasında yaptığı yanlışlıktan dolayı çocuğunun kafasında su topladığını ifade eden Resulov, Azarbeycan'daki olumsuzluklar nedeniyle 2014 yılında İsveç'e gelip iltica ettiklerini ve doktorların tedavisinden memnun olduklarını söyledi. 

Doktorların çocuğun kendi odası olması gerektiği yönünde raporlar verdiğini ve bu raporu Göçmenler Ofisi'ne ilettiklerini kaydeden Resulov, raporlara rağmen Göçmenler Ofisi'nin kendilerini 4 nüfusla birlikte bir otel odasına yerleştirdiğini söyledi.

Göçmenler Ofisi'nden yapılan açıklamada ise, Stockholm'e yoğun sığınmacı akınından dolayı barınma yeri bulmakta çok zorluk çekildiği ve yeni bir doktor raporu ile ailenin tekrar başvurması gerektiği bildirildi. 

Orhan Karan
Editör: İsveç Gündemi