İsveç basınında yer alan haberlere göre, vurulan genç son yıllarda aynı ailen öldürülen dördüncü kişi oldu.

Södertälje'deki bir mezarlıkta yükselen silah sesleri üzerine polise haber verildi. Polisin harekete geçmesiyle mezarlıkta bir kişinin vurularak öldürüldüğünü tespit etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kurşunların hedefi olan 21 yaşındaki gencin daha önce vurularak öldürülen ağabeyinin mezarını ziyaret ettiği öğrenildi. Mezarlık ziyareti sırasında maskeli kişilerce saldırıya uğrayan gencin aynı aileden son yıllarda cinayete kurban giden dördüncü kişi olduğu belirtildi.

Polis olay yeri incelemesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarda cinayetin işlendiği silahı Pazar sabahı buldu. Silahın adli inceleme için ilgili bölüme gönderildiği bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, aile fertleri yaklaşık on yıldır saldırıların hedefinde bulunuyor.

10 Nisan 2016 yılında vurularak öldürülen ağabeyinin ölüm yıl dönümünde mezarını ziyaret eden kardeşte aynı kaderi yaşadı.

Edinilen bilgilere göre, yıllar önce kurşunların hedefi olup yaşamını yitiren ağabey 18 yaşındaydı. 6 yıl sonra ağabeyinin mezarını ziyaret eden 21 yaşındaki gençte öldürüldü.

2010 yılından bu yana aile fertleri öldürülüyor.

Eddie Moussa ve ağabeyi Yaacoub Mousa 2010 yılında vurularak öldürüldü. Onların bir küçüğü 2016 yılında kurşunların hedefi olarak öldürüldü. Altı yıl sonra 10 Nisan 2022 tarihinde 21 yaşındaki genç bu defa kurşunların hedefi oldu ve o da yaşamını yitirdi.

Yıllardır öldürülmeye devam edilen aile fertlerinin can güvenliği bir türlü sağlanamazken aynı zamanda cinayetlerin arkasındaki sır perdesinin de henüz çözülemediği belirtiliyor.

Editör: İsveç Gündemi