İsveç medyasında son zamanlarda daha sık görünmeye başlayan, yaşlı ve emeklilerin geçim zorluğuna dair haber ve söyleşiler dikkat geçiyor.

Geçim zorluğu konusunda SVT'nin haberinde yer verdiği Peter isimli vatandaş "artık zor" ifadeleriyle sosyalden aldığı 4.200 kronla geçinmeye çalışırken zorlandığını dile getirdi.

Södertälje'de sosyal yardımla yaşayan ve ayda yaklaşık 4.200 kron yardım alan Peter isimli yaşlı adam geçinmek artık çok zor diyor. 

Enflasyon, gıda ve enerji maliyetlerinin yoksul kişiler üzerindeki baskısı her geçen gün daha belirgin hale geliyor.

Giderek daha yüksek gıda fiyatlarıyla birlikte, geçimini sağlamanın zor olduğunu söyleyen Peter, bu nedenle haftada birkaç kez sıcak bir yemek ve bir fincan kahve için Pentekostal kilisesinin Södertälje'deki sosyal merkezini ziyaret ettiğini söylüyor.

Eskisi gibi alışveriş yapma ve ihtiyacı olan temel gıdaları almanın zor olduğunu aktaran Peter, adım adım yükselen fiyatlar karşısında alım gücünün düştüğünü ve artık baş edemediğini belirtiyor.

Daha iyi yaşam koşulları için iş aradığını belirten Peter, yaşı itibarıyla iş hayatında şansının düşük olduğuna da dikkat çekiyor.

Yine de "Umarım yakında bir iş bulabilmem için başvurularımdan birinden olumlu cevap alırım" ifadeleri kullanıyor.

Haberin ana kaynağına buradan bakabilirsiniz.

Editör: İsveç Gündemi