Ancak seçkin asker Deniz Arda ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Seçkin asker iz bırakmadan ortadan kaybolmadan bir gün önce, Stockholm'ün güneyindeki bir Ica mağazasında alışveriş yaptığı ortaya çıktı.

TV3'te bu akşamki aranıyor "Efterlyst" programında yayınlanan yepyeni görüntüler yayınlandı.

31 yaşındaki profesyonel asker Deniz Arda geçen yıl 13 Kasım'dan beri kayıp. Ortadan kaybolması büyük bir etki uyandırdı, muazzam arama çabalarına ve halen devam eden bir polis soruşturmasına yol açtı.

Kamera görüntüleri, Deniz Arda'nın ortadan kaybolmadan bir gün önce Södermalm'daki Kocksgatan'daki Sats spor salonunu ziyaret ettiğini gösteriyor.

Bunlar şimdiye kadar elit askerin bilinen son fotoğraflarıydı.

Sats ziyaretinden bir buçuk saat sonra, Stockholm'ün güneyindeki Ica Liljeholmen'de alışveriş yaptı. Bu akşamki ”Efterlyst” da yayınlanan yeni kamera görüntüleri bunu gösteriyor.

Fotoğraflar Deniz Arda'nın yazar kasaya alışveriş yaptığı eşyaları koyduğunu gösteriyor. Ne satın aldığı ve daha sonra nereye gittiği hala belirsiz.

Polis: "Gizem" olarak tanımlıyor

Ertesi gün saat 17:30'da Deniz Arda bazı arkadaşlarıyla sohbet ettiği ve uzun bir koşuya çıkacağını belirtti.

Polis, Deniz Arda'nın kaybolmasından önceki günlerin haritasını çıkardı.

Stefan Hammarroth Stockholm aranıyor "Efterlys" programında: "Günlük rutinlerinden ayıran hiçbir şey yapmıyor. Eğitiyor, yemek alıyor, arkadaşlarla buluşuyor. Bir ön araştırma ve pek çok uzmanlık becerisine sahip bu kadar büyük bir çalışma grubu söz konusu olduğunda, her taşın altına bakarsınız. Ancak bu durumda, gerçekte ne olduğu biraz gizemli oldu" dedi. 

Polis ayrıca Deniz Arda'nın bilgisayarını ve telefonunu da aradı. Arkadaş ve akrabalarla birçoğu sorgulandı. Kayıp İnsanlar ve yüzlerce başka gönüllü, Deniz'in koştuğu Sörmlandsleden boyunca kapsamlı arama çalışmaları yaptı.

Polis, kaybolduktan kısa bir süre sonra kaçırma olayıyla ilgili bir ön soruşturma başlattı. Ancak bir yanıta yaklaşamadılar ve şimdi soruşturma daraltıldı.

Polis yeni ipuçları alırsa, iş yeniden çalışmayı hızlanabilir.

"Soruşturma kapatılmadı. Daha fazla ipucu gelirse iyi olur." diyen Stockholm Polisi basın sözcüsü Anders Bryngelsson, durum şu an standart olduğu için yeni bildirim olmadığını belirtti.

Deniz'in kardeşi İmren Arda, ortadan kaybolduğundan beri kardeşini arıyor. Henüz Deniz'in canlı bulunacağına dair umudunu kaybetmemiştir.

İmren Adra programda, "Bazen oturup gelecekte "iyiyim" veya "iyi hissediyorum" yazan bir kartpostal alacağımı hayal ediyorum" ifadeleri kullandı.

Yeni görüntülerin bir ipucu sağlayıp sağlamayacağı konusunda maalesef netlik görülmüyor. Aylardır kayıp olan Deniz Arda olayıyla ilgili gizem devam ediyor.

Editör: İsveç Gündemi