Temiz şehir havasında derin bir nefes almak isteyen herkes Umeå'ya gitmeli. Avrupa Çevre Ajansı EEA'nın bir raporuna göre, Umeå şehri Avrupa'nın en temiz havasına sahip.

Hava kirliliği Avrupa şehirlerinde büyük bir sağlık tehlikesidir ve sakinlerin şehirlerini takip etmelerine yardımcı olmak için, EAA Perşembe herkesin yüzlerce şehirde hava ortamının nasıl göründüğünü görebileceği etkileşimli bir rapor sundu.

Şu anda, kıta genelinde 323 şehir için istatistik var ve yüzlerce şehir arasında Umeå en temiz havaya sahip şehir olarak birinci sırada.

EAA'ya göre, huş ağacı şehri, metreküp hava başına 3,7 mikrogram parçacık içeriyor, bu da AB sınır değeri olan 25'in oldukça altında ve dolayısıyla Avrupa'daki en düşük değer.

Şimdiye kadar dahil edilen diğer İsveç şehirleri, Uppsala, Stockholm, Göteborg ve Malmö - "iyi hava" kategorisine giren ve hem AB hem de DSÖ'nün daha katı sınır değerinin sağ tarafında yer alan 127 şehir arasında yer alıyor. Bu şehirlerde metreküp hava başına 10 mikrogram olarak görülüyor.

Editör: İsveç Gündemi