Havaların Ağustos'un başlangıcıyla ısınmaya başladığı kıtada, İsveç'te sıcaklardan nasibini alıyor. Hafta sonuna kadar ülkenin bazı bölgelerinde 30 dereceye kadar çıkacak olan sıcaklar, İsveç içinde tarihi olarak sayılıyor.

Kutupların incisi olarak kabul edilen İsveç, Norveç, Danimarka gibi ülkelerde 30 derecelik sıcakların görülmesi pek alışık bir durum değil, ancak bu hafta İsveç'in çoğu kesiminde 30 derecelere kadar çıkabilecek bir sıcaklık olması bekleniyor.

Klart meteoroloji uzmanı Mikael Sjöstrand, daha fazla güneş ve yaz sıcağı isteyenler için havalar umut verici görünüyor diyerek, yurdun bazı kesimlerinde sıcaklıkların 30 dereceye kadar çıkağını ve genel olarakta ülke genelinde sıcak bir hava olacağını söyledi.

Ağustos ayının ilk haftası, ülkenin çeşitli bölgelerinde havalar kısmen daha serin olsada sıcakların daha baskın olduğu söylenirken, sıcka havaları dört gözle bekleyenler için durum iyi görünüyor. Sıcaklıklar, Perşembe günü artarak, gelecek hafta sonuna kadar devam edecek denildi.

Meteoroloji uzmanı Mikael Sjöstrand, bir hafta on günlük periyoddan sonra havaların yavaş yavaş serinlemesini beklediklerini söylerken, Temmuz ayı önceki yıllara göre daha soğuk geçti dedi.

Bu yüksek basınç, bazı yerlerde 30 dereceye kadar ulaşabilecek sıcaklık getirecek.

Sjöstrand, yüksek basınç ülkenin güneydoğu kesimlerinde artıyor. Småland sahilinde 28-29 dereceye kadar çıkabilir ve Baltık Denizi manzarasında Perşembe günü 23-27 derece olması bekleniyor ifadeleri kullandı.

Avrupa'nın sıcaklığı katkıda bulunabilir

Avrupa'daki mevcut sıcak hava dalgası, İsveç'teki sıcaklığa da katkıda bulunabilir.

Güney Avrupa'yı kavuran hava dalgası nedeniyle sıcaklıklar 40 dereceye kadar yükseldi. Bu yüksek basınçtan İsveç'te etkilenecek ve bu nedenle sıcak havayı sevenler birkaç gün tadını çıkarabilir denildi.

Mikael Sjöstrand, yaklaşan sıcak hava dalgası nedeniyle, Ağustos ayında hiç olmadık kadar sıcak olacağını belirterek, dönemsel sıcaklığın kalıcı olacağını da beklemediğini söyledi.

Editör: İsveç Gündemi