Karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpışma yaşanırken, kaza anında iki kişinin hayatını kaybettiği ve bir kişinin de ağır yaralandığı bildirildi.

Bergslagen polisinden Kenneth Johannesson, kazadan etkilenen üç kişinin de o bölgede yaşayan kişiler olduğunu aktardı.

Norrhult'un 205. karayolunda meydana gelen kaza ile ilgili alarm 23.37'de polise geldi. İhbar üzerine bölge polisi, sağlık ekipleri ve bir de helikopter ambulans olay yerine sevk edildi.

Cumartesi sabahı erken saatlerde polis, kazada ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan kişinin de yaşamını yitirdiğini ve kazada toplam üç kişinin öldüğünü doğruladı.

Polis memuru Evelina Molander, kazaya karışan 19-35 yaşları arasında olduklarını söyledi.

Kazayla bağlantılı olarak bir araba yanmaya başladı.

Bergslagen polisten Kenneth Johannesson, Cumartesi sabahı bunun bir sollama ile bağlantılı olarak meydana gelen bir kaza olduğunu söyledi. Sollayan araba, 35'li yaşlarında yalnız bir adam tarafından kullanılıyordu.

Kenneth Johannesson, o araba yüksek hızda seyrediyordu ve bu sollama ile bağlantılı olarak başka bir araba ile kafa kafaya çarpıştı dedi.

"Vardığımızda trafikte tam bir durma vardı ve araçlardan biri yanıyordu" ifadeleri kullandı.

Polis, yanan arabadaki adamın olay yerinde öldüğünü söyledi. Polise göre, kazaya neden olan sürücü "başka bir İskandinav ülkesinde" ikamet ediyordu.

Karşı yönden gelen arabada iki genç kadın ve bir erkek sürücü bulunuyordu. Bunlardan ikisi çarpışmada hayatını kaybetti ve bir kadın için yaralanma durumu ciddi olarak nitelendiriliyor.

Kenneth Johannesson, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulanın olmadığını söyledi.

Kaza ile ilgili başkasının ölümüne neden olma yönünde soruşturma başlatıldı.

Yol, kurtarma çalışmaları ve dekontaminasyon için bütün gece kapalıydı.

Polis, ölülerin yakınlarına haber verildiğini söylüyor.

Editör: İsveç Gündemi