Büyükelçiliğimiz Konsolosluk Şubesinde bütün servislerde, vize, pasaport ve dövizle askerlik işlemlerinde olduğu gibi, 15 Mart 2016 tarihinden itibaren  randevu sistemine geçilecektir. Sözkonusu uygulama sayesinde randevu almak suretiyle işlem sürelerinin kısaltılması ve vatandaşlarımızın bekleme sürelerinin en aza indirilmesi planlanmaktadır.

 
Bu çerçevede, işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın 15 Mart 2016 tarihi itibariyle Konsolosluk Şubemize gelmeden önce mutlaka randevu almaları gerekmektedir. Tabiatıyla cenaze nakil işlemleri için randevu alınması gerekmemektedir.

 Randevu saatleri haftaiçi hergün 09.00-12.30 saatleri olarak belirlenmiş olup, vatandaşlarımızın öğleden sonra işlem yaptırmaları mümkün olmayacaktır. 15 Nisan 2016 tarihinden itibaren randevusuz işlem yapılması mümkün olmayacaktır.

 Aşağıdaki linkten randevu alınabilmektedir:

 https://www.konsolosluk.gov.tr/eKonsolosluk/Sayfalar/Randevu/Randevu1TCKNDurumu

 Randevu sisteminin verimli bir şekilde çalışabilmesini teminen her bir başvuru/işlem sahibi için randevu alınması önem taşımaktadır. (Örneğin kardeşler vekaletname düzenletmek istiyorsa, her bir kardeş için ayrı randevu alınması gerekmektedir.)

 Başvuru sahiplerinin Konsolosluk Şubemize gelmeden önce,  işlemler hakkında Büyükelçiliğimiz web sayfasında yeralan bilgi notlarını (http://stokholm.be.mfa.gov.tr/AgencyInfoNotes.aspx) okumaları ve belgelerini tamamlayarak başvurularını yapmaları önemle rica olunur.


Editör: İsveç Gündemi