Bir zamanlar hava trafik kontrolörlerinin görev yaptığı yer, suit olarak tasarlandı. Odada, çift kişilik yatağın yanında bir çalışma masası ile mutfak ve banyo-tuvalet yer alıyor. Minimalist, siyah-beyaz renklerin ağırlıklı kullanıldığı oda, İsveçli tasarımcı Cilla Ramnek imzası taşıyor. Odanın eşyaları arasındaki çalar saat, sehpa ve lamba ise 1960’larda tasarlanan kulenin tarihine atıfta bulunuyor.


80 METRELİK KULE

Yerden 80 metre yüksekliğindeki kule, Arlanda Havalimanı’na yapılan yeni kulenin ardından hizmet dışı kalmıştı. Kuleye, geçtiğimiz yıl internet üzerinden ev kiralayan, otel rezervasyon hizmeti veren HomeAway şirketi talip oldu. Paris’in sembolü Eyfel Kulesi’nin kullanılmayan salonunu uzun dönem kiralayan HomeAway, burayı lüks bir daire haline getirmişti.
Açılış için özel bir kampanya yapan HomeAway, düzenlediği yarışmayı kazanan 5 kişiyi Arlanda Havalimanı’ndaki kule-otelde ağırlayacak.

Kulede bir gece

İŞTE HAVACILARIN OTELLERİ

+ JumboStay Hostel: Arlanda Havalimanı aynı zamanda sınırları içinde otel haline getirilmiş bir Boeing 747-200 var. 2008’de açılan otelde en çok ilgiyi ‘kokpit suite’ çekiyor. Uçağın restoranı dışarıdan gelen meraklılara da hizmet veriyor. Oda fiyatları 120 ila 400 Euro arasında değişiyor.

+ VliegtuigSuite: Hollanda’da Teuge Havalimanı’nda Sovyet döneminden kalan Ilyushin Il-18 tipi uçak otel haline getirilerek 2009’da hizmete açıldı. Odaların geceliği 395 Euro’dan başlıyor.

+ Hotel Costa Verde: Kosta Rika’da bir Boeing 727 gövdesi meraklılar için otel haline getirildi. Yerden yaklaşık 20 metre yükseklikteki platformdaki otel, ahşap iç döşemelere sahip. En ucuz gecelik fiyat 200 Euro.

+ Winvian Helicopter: Litchfield Hills Connecticut’ta helikopter otel meraklılara farklı bir konsept sunuyor. Sikorsky SeaKing arama kurtarma helikopterinin gövdesinde gecelik 549 dolardan başlayan fiyatlarla kalabiliyorsunuz.

+ Woodlyn Park: Yeni Zellanda’daki Woodlyn Park ise Bristol Freighter tipi askeri nakliye uçağına sahip. Kokpit ve kuyruk bölümünde iki ayrı odaya sahip otelin gecelik fiyatı 180 dolar.

Kulede bir gece


569 dolara Phuket

Türk Hava Yolları’nın Tayland’taki yeni uçuş noktası bölgenin en önemli tatil merkezlerinden Phuket oluyor. 17 Temmuz’da başlayacak seferler için 31 Temmuz’a kadar biletlerini alanlar, 15 Aralık 2017 tarihine kadar ekonomi sınıfı, gidiş dönüş, tüm vergiler dahil 569 dolardan başlayan fiyatlarla Phuket’e uçabilecek.



Seferler, Pazartesi, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günü karşılıklı yapılacak. Airbus A330-300 tipi uçak, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan TK172 sefer numarasıyla saat 14.30’da havalanacak. Ertesi gün yerel saatle 04.00’te Phuket Uluslararası Havalimanı’na inecek. Dönüş seferi ise saat 05.00’te havalanıyor. İstanbul’a varışı aynı gün saat 12.00’de. Uçuş süreleri İstanbul’dan Phuket’e dokuz buçuk saat, dönüş ise on buçuk saat.
HURRİYET

Editör: İsveç Gündemi