Dün akşam kızıyla birlikte Tayland gezisinden sonra İsveç'e dönen Madeleine Svedelius, "insanlar elini kolunu sallayarak her zamanki gibi bagajlarını alıp çıktı" yorumunda bulunarak, salgına karşı önlemlerin olmadığını dile getirirken "bu tamamen mantıksız" dedi.

Bu yılki "Farmen" sezonunda yer alan Madeleine Svedelius, bu deneyimden sonra Arlanda'nın güvenliğini şiddetle sorguluyorum ifadeleri kullandı.

Svedelius "Bu tamamen mantıksızdı. A önce Krabi'den geldik. Bagaj salonu tamamen insanlarla doluydu. Hiç bir mesafe kuralı yoktu 500'den fazla insan aynı anda salona doluştu. Haberleri televizyonları izliyoruz hiç bir uyarının olmaması çok mantıksız" yorumunda bulundu.

Tui uçuşu Tayland'dan başka bir uçuşla neredeyse aynı anda indi. "O zaman herkesin ateşini ölçe bileceğini düşündük ama öyle bir şey yapmadılar. Belki 40 dakika sonra Gümrük İdaresinin kontrole sahip olması gerektiğine ve kontrol yapılabileceğini düşündük. Sonra sıradan bir günmüş gibi kalabalık bir şekilde bagajları almak için salona doluştuk. İnsanlar neredeyse burun buruna duruyordu" ifadeleri kullandı.

Polis memuru: "Birbirinizi yalamayın"

Bagajların bir saat sonra geldi ve beklerken polise mesafe kuralı yok mu, insanları bir uyarsanız dendiğinde, polis memuru "birbirinizi yalamadığınız sürece sorun yok" dediği ileri sürüldü.

Halk Sağlığı Kurumu çalışalarının insanları bilgilendirmek için havalimanı dışında bekledikleri ve bilgilendirme sırasında havaalanındaki durumu anlattığımızda şaşırdılar diyen Madeleine Svedelius, havalimanı uygulamasının çok cans sıkıcı olarak tanımladı.

Konuya dair havalimanı işletmecilerinden Swedavia, Halk Sağlığı Kurumu ve enfeksiyon kontrol hekimi tarafından verilen yönergelere uyduklarını, ancak bu durumda böyle bir kısıtlama olmadığını belirtti.

Swedavia iletişimcisi Alma Johanson, "Hükümetin halka açık toplantılar ve halka açık etkinlikler olasılığını sınırlama kararı havaalanları veya toplu taşımayı içermiyor. Buna rağmen, aktif olarak kalabalık oluşmamasına ve kuyruklarda mesafeye dikkat edilmesi için dikkat ediyoruz ve bu kapsamda hiçbir kalabalığın oluşmamasını sağlamaya çalışıyoruz. Şu anda, normal trafiğin dörtte birine iniyoruz ve bu durum doğal olarak çözülüyor. Polis ve yetkililer halka katkıda bulunan bir önlem üzerinde karar verdiklerinde, genelde pek bilgimiz olmaz, yaşanan durumla ilgili bir fikrimiz yok ama elbette yolcularımızı rahatsız eden bir durum varsa bunun için üzgünüz" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi