İsveç basınında da yer alan habere, Rus bir turist uzun süre uçak bakım servisinde fark edilmeden kaçak çalıştı.

Cuma günü fark edilen kaçak turist gözaltına alındı. Arlanda güvenlik müdürü Anna Svedberg, bu durumun nasıl meydana geldiğini ve uçak bakım servisine kişinin nasıl girdiği üzerinde çok ciddi duruyoruz ifadeleri kullandı.

Cuma öğleden sonra, Sınır Polisi Arlanda Havaalanında rutin kontroller yaparken fark edilen kaçak işçi, sorgulanmak üzere gözaltına aldı.

Polis, soruşturma sonrasında yaptığı açıklamada, havalimanında uçak bakımlarını yapan bir şirketin kişiyi şartlara uygun çalıştırmadığını, şirketin şahsa sahip olmaması gereken yetkiler verdiğini söyledi.

Swedaiva: Bu çok ciddi bir durum

İsveç basını kaçak işçinin uçak bakım bölümünde olması nedeniyle uçaklara tam erişim yetkisi kullanıyor ve bunun nasıl bir sonuç doğurabileceği tahmin dahi edilemez yorumunda bulunurken, Arlanda Havalimanında işletmeci olan Swedavia, ona uçakta kalmasına izin veren şirket olduğu ortaya çıktı. 

Karmaşık bir hal alan durumla ilgili sorumlu tutulan Swedaiva şirketi, güvenlik kontrolleri havaalanı polisi ve ulaştırma idaresi güvenlik birimleri sorumluluğunda olduğunu savunuyor.

Editör: İsveç Gündemi