Türk Avrupa Eğitim ve Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Faruk Şen, NTV canlı yayınında Avrupa Parlamentosu'nda alınan "Türkiye'yle müzakerelerin durdurulması kabul edildi" şeklindeki kararın ardından değerlendirmelerde bulundu.

AVRUPA'NIN ALEYHİNE OLACAK

Faruk Şen'e göre Türkiye vize konusunda da Gümrük Birliği konusunda da zararlı çıkmayacak. Çünkü Türkiye'ye karşı vize serbestisinin verilmemesi de Gümrük Birliği'nin bozulması da Türkiye'nin aleyhine değil tam tersine Avrupa'nın aleyhine olacak.

İşte Prof. Faruk Şen'in açıklamaları:

"Bakın, Avrupa Birliği Türkiye'yi tamamen dışlamış durumda. Türkiye'ye atılan bütçesi de büyüyor. 28 Mart'taki Geri Kabul Anlaşması imzalandığında 6 milyar Euro ödeme yapılacaktı Türkiye'ye. Burada ödenen para 170 milyon Euro dolaylarında, yani yüzde 6.

VİZEYE ZATEN VETO KOYMUŞLARDI

Vize konusuna gelirsek. Vizeye zaten Güney Kıbrıs veto koyuyordu.

TÜRK TURİSTLER, AVRUPALI TURİSTLERDEN DAHA ÇOK PARA HARCIYOR

Ben size bir şey diyeyim. Schengen vizesi olmadan Türkiye'den Avrupa'ya yılda 600 bin kişi gidiyor, Schengen'e dahil olunca bu rakam 1 milyon 600 bin kişi olacak. Yani 1 milyon kişi artacak. Bunlar Türklerin elit ve üst elit kitleleri. Yani Avrupa'dan gelen turistlerin en az 3 mislini orada harcıyor. Yani burada Avrupa 1 milyon Türk'ün parasından olacak."

GÜMRÜK BİRLİĞİ'NDE AVRUPA 2 KATI MAL SATIYOR

Türkiye Gümrük Birliği'nden, kazandığından yaklaşık 250 milyar Euro daha fazla harcama yaptı.

Faruk Şen: Avrupa Türkiye'nin iki katı mal satıyor VİDEO

Editör: İsveç Gündemi