Bölge mahkemesinde görülen davada kadının büyük oğlunun tavırları mahkeme heyeti ve katılımcıları şok etti. 

Edinilen bilgilere göre, dava kapsamında mahkeme heyetinin olaya dair tutuklama kararını gülerek karşılaması dikkat çekti.

Geçtiğimiz Cumartesi günü öğleden sonra, 40 yaşlarındaki bir kadın, Hisingen'deki Långströmsgatan'da öldürüldü. Yanındaki adam ağır yaralandı.

Dava dosyasındaki delillere göre kadının iki oğlu arabadaydı. Olaydan sonra polis soruşturma kapsamında kardeşlerle ilgili elde ettikleri delillerle zanlıları gözaltına aldı. Soruşturma savcılığı dört kişinin karıştığı cinayet soruşturmasını derinleştirdi. 

Cinayet ve cinayete teşebbüs şüphesiyle bugün öğleden sonra Göteborg Bölge Mahkemesi'ndeki tutuklama mahkemesine çıkarıldılar.

Mahkemece, öldürülen kadının 20'li yaşlarındaki oğlunun tutuklanması istendi.

Zanlının rahat tavırları şaşkınlık yarattı. Annesini öldürmekten dolayı ciddi delillerin olduğu ve dava süresince tutuklu kalması istenen zanlı mahkeme heyetinin kararına gülerek karşılık verdi. 

Katil zanlısının Avukatı Maria Sanner, duruşmadan sonra yaptığı açıklamada müvekkilinin suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Davaya dört zanlı katıldı

Kardeşlerden küçüğünün de aynı şüphelerle tutuklanması bekleniyor. Aleyhindeki işlemler başlamadan önce avukatı Nan Sahlén yorum yaptı.

Avukat: "18 yaşından küçük birinin gözaltına alınması için olağanüstü sebepler gerekiyor." diyerek soruşturma savcısınında müvekkilinin yaşını ve durumunu göz önüne alarak hareket edebileceğini savundu.

Küçük kardeşin mahkeme salonuna ağlayarak girdiği görüldü.

18 yaşından küçük olan çocuğun ağlaması üzerine mahkeme heyetinden Carolin Granlund zanlıya "ağlayabilirsin" diyerek kendisine mendil verilmesini istedi.

Çocuk zanlı olayla ilgili suçlamaları kabul etmedi.

Zanlının avukatı Nan Sahlén, müvekkilinin tutuklanmasının adil olmayacağını, çocuğun olayın çözümünde işbirliği yaptığını ve herhangi bir suç işlemesi beklenmiyor yorumu yaptı.

İddia makamı ve dava dosyası bilgilerine göre, kadının iki akrabası daha olaya karıştı şüphesi öne çıkıyor.

Olaydan sonra akrabaların suçluyu koruma şüphesiyle haklarında dava açılırken, 60'lı yaşlarındaki bir kişi hakkında tutuklama kararı verildi. 

Hakkında tutuklama kararı verilen adamın 1 Temmuz'dan geçen Cumartesi gününe kadar geçen süre içinde bazı yasadışı adımlar attığı belirtiliyor. 

Tüm bilgilere göre, bu suç şüpheleri, şu anda ölü olan kadına yönelik tehditlerle bağlantılı.

Son derece karışık olduğu görülen dosya ile ilgili önümüzdeki günlerde netlik olması bekleniyor.

Coop kendi markası olan rosto etleri geri çağırıyor Coop kendi markası olan rosto etleri geri çağırıyor
Editör: İsveç Gündemi