Kazadan hemen sonra gözaltına alınan araç sürücüsü ve yanındaki kişi, sorgularından sonra serbest bırakıldı.

Basında yer alan haberlere göre, aracı kullanan kişinin uyuşturucu kullandığından şüpheleniliyor.

Dün öğleden sonra saat 15 sıralarında meydana gelen feci kazada, 45 yaşındaki anne ve 15 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Aynı kazada aracın çarptığı 50 yaşlarındaki baba ve 15 yaşından küçük olan diğer oğlu ise, kazayı hafif yaralanmalarla atlattı.

Edinilen bilgilere göre, kazayı yapan sürücü 55 yaşlarında ve Kalmar'da oturuyor. Sürücünün kontrolsüz bir şekilde araç kullandığı üzerinde durulurken, uyuşturucu kullandığından şüphe edildiği belirtildi.

Araç kontrolünü kaybetmesi sonucunda yol kenarında bisikletle yolculuk eden 4 kişilik aileden ikisini öldürmeye ve ikisinin yaralanmasına neden olan sürücü, kazada hatalı olmadığı ve kendisine yöneltilen suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Araç yolunda bisiklet kullanıcıları için bir işaret olmadığı, bisiklet kullananların aniden araç yoluna girmesiyle kazanın meydana geldiğini ileri süren sürücü, ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Ancak polis olayla ilgili soruşturma ve teknik incelemelerin devam ettiğini belirtti.

Kazaya karışan araç ve dört bisiklete polis tarafından el konarak özel bir incelemeyle kazanın asıl gerekçesi araştırılıyor denildi.

Editör: İsveç Gündemi