Her ölümün zor olduğu ve korkunç olduğunu dile getirerek, ölenleri sayılara indirgemenin doğru olmadığını belirten Tegnell, salgının geleceği ile ilgili olumlu konuşmak için henüz erken olduğunu belirtti.

Dünyada ve İsveç'te koronavirüs vaka ve ölü sayısı hızla artmaya devam ediyor.

Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, tablonun ciddiyetine dikkat çekerek, virüsün ölçüsünü anlamanın zor olduğunun altını çizdi.

Dünyada, tespit edilen üç milyondan fazla insanın koronavirüs ile enfekte ve sonuç olarak 217 bin'den fazla insan öldü. İsveç'te, son 24 saatte 107 kişinin hayatını kaybettiği ve şuanda toplamda 2,462 kişinin öldüğü belirtildi.

Bugünkü basın toplantısında Anders Tegnell, korona virüsünün yayılmasının tarihsel kapsamına dikkat çekti.

Daha önce olduğu gibi salgının dünya genelinde yayılmaya devam ettiğini, şuana kadar 217.000 kişinin öldüğü vaka sayısının 3 milyonu geçtiğini belirtti. 

Bunlar çok büyük rakamlar. O kadar büyük ki, bunun kapsamını ve nereye gideceğini anlamak biraz zor. Dünya uzun zamandır böyle bir salgın yaşamadı. En son salgının üzerinden çok uzun zaman geçtiğini ve bir kez daha korona virüsüne karşı mücadelenin uzun süre devam edeceğini açıkça belirtti.

Tegnell, Koronavirüsle ilgili "Uzun zaman birlikte yaşamamız gereken bir durum ve gelecekte daha da uzun süre yaşamak için yollar bulmamız gereken bir virüs" vurgusu yaptı.

"Uzun zamandır görmediğimiz bir şey"

Anders Tegnell artık ölü sayısı hakkındaki istatistiklerin yaklaşık dokuz günlük bir gecikmeyle verildiğini belirtti.

Can kayıplarıyla ilgili salgın başlangıcından çok daha kötü, ancak son dönemlerde sayıların belli bir noktaya geldiğini ifade ederek, "2 bin 500  can kaybına yaklaştık, çok uzun zamandır başka bir hastalıkta görmediğimiz bir rakam" dedi.

Tegnell basın toplantısında ayrıca Halland ve Värmland bölgelerini özellikle işaret ederek: Halland ve Värmland gibi bölgelerin vaka sayısında büyük bir artış gösterdiği ülkede enfeksiyonun arttığına dikkat çekti.

Tegnell, vakaların hafta sonu insanların bir araya gelip gelmediğiyle bağlantılı veya artan bir yayılma olup olmadığını göreceğiz dedi.

Editör: İsveç Gündemi