Ancak İsveç'te pandemi ile birlikte en çok tanınan ve sürekli gündemde olan, epidemiyolog Anders Tegnell, DSÖ'nün tavsiylesiyle ilgili değerlendirmesinde, bu başka için doğru bir öncelik olabilir ancak İsveç için zorunlu değildir dedi.

DSÖ kuruluşunun uzman grubu SAGE raporda yazıyor yazıyor: "Toplumda genel bir yayılımın olduğu ve aşılara erişimin sınırlı olduğu bir senaryoda, yüksek veya çok yüksek riske sahip sağlık uzmanları, aşılamada öncelikli olmalıdır".

Uppsala Üniversitesi'nde epidemiyolog olan Tove Fall İsveç'in sağlık çalışanları açısından riskli noktada olduğunu söylüyor.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu'nun aşı planını değiştirmesi ve sağlık personelini 70 yaşından önce özel konutlarda aşılaması için giderek daha fazla oy toplanıyor. Son sırada Tabipler Birliği var.

Anders Tegnell, aşılama planı hakkında bir tartışma başlattı, ancak İsveç'in sağlık hizmetlerinde iyi korumaya sahip diğer ülkelerden farklı bir durumu olduğuna inanıyor.

Tegnell: "İsveç'teki sağlık personeli için oldukça iyi bir korumamız var" yorumunda bulunarak DSÖ'nün sağlık çalışanlarına öncelik verilmeli önerisinin başka ülkeler için doğru olduğunu ancak İsveç için bunun gerekli olmadığını savundu.

Editör: İsveç Gündemi