Tegnell, bugünkü basın toplantısında yaz tatiline çıkacak olanları uyardı.

İnsanlar alışkanlıklarını değiştirir ve tehlikenin bittiğini düşünürlerse ne olabileceğini sunumla gösterdi.

Devlet epidemiyoloğu, "Bu kesinlikle kaçınmak istediğimiz bir senaryodur" ifadeleri kullanarak, insanların dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Yaz ortası haftası, İsveçlilerin en çok seyahat ettiği haftalardan biri olduğunu dile getiren Tegnell, "Aileniz ve arkadaşlarınızla görüşerek ve yaz ortası kutlaması yapabilirsiniz" ancak bunu yaparken kalabalıklardan uzak durmak ve dikkat etmek gerekir ifadeleri kullandı.

Halk Sağlığı Ajansı ile bugünkü basın toplantısında, Anders Tegnell sorumluluk almaya devam eden herkesin, enfeksiyon riskinin bitmediğini bilerek hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Tegnell, Dalarna bölgesini örnek gösterdi.

"Daha önce yaptığımız gibi kontrollü görüşmeye ve sosyalleşmeye devam edersek, eğri aşağı inecek, ancak çok fazla seyahat etmeye ve temaslarımızı artırırsak, risk büyür ve yaz sonunda tekrar bir zirve gelecek" ifadeleri kullandı.

Tegnell iki eğri gösterdi. Biri planlama, diğeri ise Ağustos ayında başka bir artış durumunu gösterdi.

Devlet epidemiyoloğu, artış olasılığı olan tablo ile ilgili "Bu kesinlikle kaçınmak istediğimiz bir senaryodur" dedi.

"Sorumlu yolculuk yapın"

Tegnell bir başka sunumda daha önce geçerli olan önerileri hatırlatarak, "Sorumlu seyahat edin. Yer ayırtamayacağınız ulaşım araçlarıyla seyahat etmekten kaçının. Çok sayıda insanın ve kalabalığın bulunduğu yerlerden kaçının" dedi.

Editör: İsveç Gündemi