Devlet epidemiyoloğu Anders Tegnell, İsveç'in başlangıçta korona virüsünü durdurmak için daha fazla önlem alması gerektiğini söyleyerek, yapılan hatalardan ders çakarmak gerektiğinin altını çizdi.

Anders Tegnell, basına verdiği bir röportajda, "İsveç'te yaptığımız işte kesinlikle bir gelişme potansiyeli var" ifadeleri kullandı.

Devlet epidemiyoloğu, İsveç'in ilk aşamada korona virüsünün yayılmasını durdurmak için daha fazla şey yapması gerektiğini belirtti.

"Aynı hastalık ile tekrar karşılaşırsak, bugün bildiklerimizle, sanırım İsveç'in yaptığıyla dünyanın geri kalanının yaptığı arasında yarı yolda kalacağımızı düşünüyorum" dedi.

Röportajda İsveç'in yüksek ölüm oranından pişman olduğunu belirten Devlet epidemiyoloğu, yüksek ölümleri önlemenin bir yolu varsa, gelecekte dikkate alınması gereken bir şey olduğunu söyledi.

Ancak Anders Tegnell hangi önlemlerin alınacağı ile ilgili yine net konuşmadı.

Tegnell, "Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için neyin kapatılacağını daha iyi bilmek iyi olur" diyerek, sert önlemler alan ülkeler hemen her şeyi yeniden açtılar yorumunda bulundu. 

İsveç giderek daha fazla tedbirli durabilen birkaç ülkeden biri. Başlangıçta tedbir alınmaması konusunda öz eleştiri yaparak, eksik yapılan şeylerden ders alınacağı ifadeleri kullanılarak, genel bir karantina uygulamadan daha iyi tedbirlerle birlikte virüsle baş edebileceklerinin altını çizdi.

Editör: İsveç Gündemi