"Hepimiz sahnelerin ilkbaharda veya yakın gelecekte aşamalı olarak açılmaya başlayabileceğini umuyoruz" diyen İsveç performans sanatları CEO'su Mikael Brännvall, Tegnell'in sözlerinde beklentilerimizin dışında bir açıklama olduğuna dair sinyalden başka bir şey olarak algılayamıyorum dedi.

Anders Tegnell Pazar günü yaptığı bir röportajda, muhtemelen yaza kadar büyük kalabalıktan söz edilemeyeceğini açıkladı. Enfeksiyonun yayılması hala nispeten yüksektir ve mesafenizi koruma çağrısı bahar boyunca geçerli olacaktır.

İlkbaharda tekrar halka açılmayı ümit eden tiyatro kurumları ve konser organizatörleri için kasvetli bir mesaj.

Svenska Bio'nun CEO'su Peter Fornstam, Tegnell'in açıklamasının çoğunlukla büyük halka açık etkinliklere yönelik olduğuna ve dolayısıyla sinema endüstrisini çok fazla etkilemediği umudunu taşıyor. Ancak, hükümetin yakında kısıtlamaları hafifletileceğini duyuracağını ümit ettiğini belirtti.

Kültür Bakanı Amanda Lind, konuya dair gönderdiği bir yazılı mesajda ​​hükümetin Şubat ayında olayların enfeksiyonsuz yürütülebilmesi için daha doğru düzenlemeler için bir teklif sunacağını belirtiyor.

Svensk Live'ın operasyon müdürü Joppe Pihlgren, bu baharda herhangi bir büyük olay beklemiyordu. Canlı sektördeki organizatörler için çok önemli olan yaz mevsimidir ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi