AMC Networks, yayın hizmeti için öncelikli olarak ABD, İngiltere ve Kanada'da yayınlanmak üzere, önemli yapım şirketi Yellow Bird'ün ("The Girl With the Dragon Tattoo," "Wallander") yapımcılığını üstlendiği altı bölümlük İsveç dizisi "Bäckström"ün haklarını satın aldı. Anlaşma, küresel distribütör Banijay Rights tarafından aracılık edilerek tamamlandı.

“Bäckstrom”, 8 Şubat'ta İngiltere'de ve daha sonra bu baharda Kuzey Amerika'da piyasaya sürülecek. Dizi, çok satan suç yazarı Leif G.W. Persson’un “Can You Die Twice” romanından aynı zamanda konsept yönetmenliğini de yapan Jonathan Sjöberg (“Black Lake”) tarafından uyarlandı. Kjell Berqvist ("Spring Tide"), suç çözme becerisiyle ünlü asi dedektif Evert Bäckström'ü canlandırıyor. Onun yeteneği, İsveç takımadalarında kurşunla dolu bir kafatası bulunduğunda teste tabi tutulur ve DNA sonuçları cesedin Tayland'da gerçekeleşen 2004 tsunamisinin bir kurbanı olduğunu ortaya çıkarır.

Altı bölümlük suç dizisi, geçen mart ayında İsveç yayın hizmeti C More'da gelmiş geçmiş en başarılı lansmanlardan birini gerçekleştirdi. Yellow Bird'ün CEO'su Stefan Baron, "Banijay Rights'ın Bäckström'ü ABD, Kanada ve Birleşik Krallık'taki izleyicilere sunmasını sağlayan bir anlaşmaya varmasından dolayı çok mutluyum. İsveç ve İskandinav ülkelerindeki büyük başarıdan sonra, eminim ki sert dedektif Evert Bäckström pek çok kişinin kalbini kazanacaktır." dedi.

Dizi, Film i Väst ve Almanya’daki ARD Degeto ile birlikte C More / TV4 adına Yellow Bird’den Georgie Mathew tarafından çekildi. Persson’un "The Sword of Justice" adlı romanına dayanan ikinci sezon ise şu an çekim aşamasında bulunuyor. C More / TV4'ün yönetici yapımcısı Niva Westlin Dahl, "Yeni sezon biraz daha gizem barındırıyor. Bäckström, hala büyük bir kalbi ve bolca mizahı olan bir deli." dedi. 

Editör: İsveç Gündemi