AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki AK Parti MYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenliyor. Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSVEÇ'TE ERDOĞAN'I HEDEF ALAN SKANDAL EYLEM

Özgürlük diyenlerin bu alçak terör eylemi karşısında susmasının, terörü desteklemekten başka bir şey olmadığını bir kez daha görmüş olduk.

Bunun ifade hürriyetiyle hiçbir ilgisi yok.

SAVCININ "SORUŞTURMAYA GEREK YOK" KARARI

İsveç Başbakanı'nın şunu düşünmesi lazım: Sizin NATO gibi bir güvenlik örgütüne üye olma girişimlerinizi sabote edecek kadar eylem yapabilenler karşısında yargınızın bu kararı bambaşka bir durumu ortaya koyuyor. Demek ki teröre karşı siyasi otoriteyle yargı arasında tamamen zıt bir durum var. 

İsveç'te cinayet işledi Amerika'da yakalandı İsveç'te cinayet işledi Amerika'da yakalandı

İsveç'te terör gruplarının birer hafta arayla 15 tane eylem yaptığını ve bu eylemlerin her birinde bir Avrupa Birliği üyesinin başbakanı ya da devlet başkanının sahte bir maketini yaparak, asıldığı bir gösteriyi yaptığını düşünün. İsveç buna müsaade eder mi? Söz konusu bile olamaz. Ya da başka bir yerde İsveç'i yönetenlerin sahte maketlerinin asıldığı gösterisinin yapıldığını düşünün. İsveç'in buna tepkisi ne olur? Tablo açıktır. Bu yapılan şey ilkesel değildir. Çifte standart açıktır. Bütün bunlara rağmen Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine olumlu baksın diyenlerin şunu düşünmesi gerekir: İsveç NATO üyesi olsa, orada Türkiye'nin de olduğu masada teröre karşı nasıl yeni kararlar alacağız, NATO nasıl davranacak diye bir tartışma yapıldığını düşünün. O sırada da NATO üyesi ülkede sizin devlet başkanınıza dönük suikast modellemesi yapılıyor. Bu, hiçbir yerde kabul edilemez. 

Meclis Başkanımız doğru bir karar alarak İsveç Meclis Başkanı'nın Türkiye ziyaretini iptal ettiğinde, İsveç Meclis Başkanı bunu anlayışla karşıladığını ve eylemin son derece çirkin olduğunu söyledi. İsveç'teki bütün otoriteler bunu söylüyor. İsveç'in yapması gereken, teröre karşı mükellefiyetlerini yerine getirmesidir. 

Editör: İsveç Gündemi