- Ak Parti Göteborg Seçim Koordinayon Merkezi'nin(SKM), İsveç'in Göteborg kentinde düzenlediği iftar ve istişare programında Cumhurbaşkanılığı ve 27. Dönem Milletvekilli Seçimleri'ne yönelik hazırlıklar ele alındı.  

Programa, Orman ve Su İşleri Bakanı Yardımcısı Harun Tüfekçi, İsveç Seçim Koordinasyon Başkanı Özer Eken, Uluslararası Demokratlar Birliği  (UID) Norveç Başkanı Ayşe Tutkun, Göteborg Seçim Koordinayonu Başkanı Ömür Genç, Jönköping Seçim Koordinasyon Başkanı Recep Ağaç, Göteborg Seçim Koordinasyonu Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Yakıcı ve vatandaşlar katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Yardımcısı Harun Tüfekçi'ni de konuşma yaptığı iftar programında AK Partinin 16 yıllık hizmetlerine vurgu yaptı. 16 yılda millete IMF'yi unutturduklarını söyleyen Tüfekçi, ''Eskiden IMF Türkiye Koordinatörü Carlo Cotorelli vardı. Türkiye'ye ''şunları yapacaksınız?'' Diye talimatlar yağdırırdı. 23 milyar dolar IMF'ye borcumuz vardı. IMF'ye borcumuzu ödedik ve Cotorelli'ninde ismini millete unutturduk. Artık gündemimizde 'IMF' diye bir şey yok. Eskiden Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterini millet ezbere bilirdi. Şuanda MGK Güvenlik Sekreteri'nin ismini kimse bilmez. Türkiye vesayetten kurtulmuş bir ülke olarak liderini çok iyi biliyor'' ifadelerine yer verdi.

Her seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de bir oyun çok önemli olduğunu söyleyen Tüfekçi, Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde Başkan seçilmesi durumunda Türkiye'nin çok büyük bir istikrar yakalayacağını ifade ederek, herkesi oy vermeye ve sandığa sahip çıkmaya çağırdı.

 - İsveç'te 38 bin 879 Türk seçmeni oy kullanacak

İsveç Seçim Koordinayonu Başkanı Özer Eken ise, 24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için İsveç genelindeki Türk vatandaşların 16-17 Haziran tarihlerinde oyları kullanabileceğini vurguladı. İsveç'te 38 bin 879 Türk seçmeninin bulunduğuna dikkat çeken Eken, bu seçmenlerden 16 bini Konyalı, 6 bini Mardinli''dedi. Türk seçmeninin İsveç'in başkenti Stockholm'deki Kista Fuarı'nda kurulacak 16 sandıkta iki gün oy kullanabileceklerini kaydeden Eken,  İsveç'in değişik yerlerinde kiraladıkları seçim otobüsü ile vatandaşı sandığa götürmeyi hedeflediklerini belirtti.

AK Parti Göteborg Seçim Koordinasyon Başkanı Ömür Genç ise, Göteborg kentine Norveç'in Başkenti Oslo'nun daha yakın olması nedeniyle, Göteborg bölgesinde oturan Türk seçmeninin Stockholm yerine Oslo'da oy kullanacağını ve seçmeni Oslo'ya otobüslerle taşıyacağını kaydetti. 

Editör: İsveç Gündemi