Sosyal medyada Emrullah Gülüşken'in, Konya'nın Kulu olduğuna dair iddialara cevap veren Ağralı, Emrullah Gülüşken’in Sağlık Bakanımızın ve benim akrabam olduğu için torpille getirildiğini iddia edildi. Bu iftiraya cevap vermek zorunda kaldığım için gerçekten üzgünüm'' dedi.


Ağralı, ''Emrullah Gülüşken’in Konya Kulu’lu olduğu iddiası gerçek dışı ve yalandır. Kendisi Batman İli Gercüş İlçesi Kayapınar Köyündendir ve doğal olarak aramızda herhangi bir tanışıklık ve akrabalık bulunmamaktadır'' ifadelerini kullandı.

Ağralının açıklamasının tam metni:

Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı dan sosyal medya hesabından açıklama .

Sayın Cumhurbaşkanımızın Liderliğinde, Ülkemizin koronavirüsle mücadelede gösterdiği başarı tüm dünyaya örnek oldu.

Devletimiz yurtiçinde tüm vatandaşlarımızın sosyal güvencesi olup olmadığına bakmaksızın Covid-19 tedavi ve ilaç masraflarını ücretsiz yüklenirken diğer yandan da AB ülkeleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızı büyük bir tahliye operasyonu ile yurda getirip, karantina süreçlerini izleme ve tedavilerini ülkemizde sürdürebilmelerini temin etmiştir.

Güçlü sağlık altyapımız, Sayın Sağlık Bakanımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın gece gündüz demeden gösterdiği gayret, yabancı medya kuruluşlarının yaptığı haber ve belgesellerde takdir ve hayranlıkla dünyaya duyurulmuş, bu çaba koronavirüsle mücadelede literatüre “Türkiye Modeli” olarak girmiştir.

Son olarak yaşadığı ülkede koronavirüs tedavisi yapılmadığı için, kızının sosyal medya üzerinden yaptığı çağrı sonucunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Emrullah Gülüşken adında bir vatandaşımız çocuklarıyla birlikte İsveç’ten ülkemize getirilmiş ve Ankara Şehir Hastanesi’ne tedavi edilmek üzere yatırılmıştır.

Sadece hastamızın ailesini değil tüm milletimizi mutlu eden bu sevindirici olayı bile kara kalplerinin gereği olarak yalan, iftira ve çarpıtma malzemesi kullananlar oldu.

Emrullah Gülüşken’in Sağlık Bakanımızın ve benim akrabam olduğu için torpille getirildiğini iddia edildi. Bu iftiraya cevap vermek zorunda kaldığım için gerçekten üzgünüm.

Emrullah Gülüşken’in Konya Kulu’lu olduğu iddiası gerçek dışı ve yalandır. Kendisi Batman İli Gercüş İlçesi Kayapınar Köyündendir ve doğal olarak aramızda herhangi bir tanışıklık ve akrabalık bulunmamaktadır.

Salgın başladığı andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve Dışişleri Bakanlığımızın yakın takibiyle devletimiz, yurtdışında yaşayan yaklaşık 60 bin vatandaşımızın ülkeye getirilmesini sağlamıştır. Emrullah Gülüşken kardeşimiz de bu vatandaşlarımızdan sadece birisidir. Şimdi bu yalancılar kalkıp o 60 bin kişinin tamamı Konya Kulu’luydu derlerse de şaşırmam.

Deprem gibi doğal afetleri bile siyasi karalama malzemesi olarak kullanmaya çalışan hastalıklı muhalefet anlayışı salgınla mücadelede milletçe kenetlenmemiz gereken bir dönemde bile hazımsızlığını, yalan ve iftiralarını sürdürmeye devam ediyor.

Kim ne derse desin, ne yaparsa yapsın bu zor günleri de hep birlikte gönül gönüle vererek atlatacağız inşaallah.

Bu vesileyle bu zor mücadelede canını dişine takarak çalışan sağlık çalışanlarımıza, güvenlik görevlilerimize, Vefa Sosyal Destek Gruplarında görev yapan kamu görevlilerimiz ve belediyelerimiz çalışanlarına şükranlarımı sunuyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

Editör: İsveç Gündemi