3 hafta önce,  kendisinden haber alınamayan 55 yaşındaki  Yıldırım Erdoğdu'nun gözaltına alındığı ve polis sorgusunun ardından öldüğü ortaya çıkmıştı. Aftonbaldet gazetesinin, ''şüpheli ölüm'' haberi ile olayı kamuoyuna taşımıştı.

Yıldırım Erdoğdu, dosyasını açan Aftonbaldet, merhumun Stockholm'de kılınan cenaze namazı ve Kulu'da toprağa verilişini haberde yer verdikten sonra, olayın ortaya çıkması için adli tıp raporunun beklendiğini belirtti.

 Stockholm emniyetinden Komser Anders Jakobsson, Yıldırım Erdoğdu'nun vücudunda her hangi bir darp izine  rastlanmadığını iddia etti.

Aftonbladet gazetesine demeç veren , Yıldırım Erdoğdu'nun kardeşi  Tacettin Erdoğdu, abisinin vücudunda büyük bir morluk olduğunu ve morluğun bulunduğu fotoğrafı çekerek Aftonbaldet gazetesine teslim ettiğini belirtti. Aftonbladet gazetesi, fotoğrafı inceledikten sonra, Yıldırım Erdoğdu'nun ve vücudunda büyük bir mavi morluk olduğunu yazdı.

Türkiye'den telefonla Aftonbaldet gazetesinin sorularını cevaplayan Tacettin Erdoğdu, abisinin ölümünün ardında ki gerçeğin ortaya çıkması için Türkiye'de de soruşturma başlattıklarını ve her iki ülkede de haklarını arayacaklarını belirtti.

Editör: İsveç Gündemi