Yurt dışında yaşayan vatandaşlar daha önce adli sicil belgelerini yalnızca Türkçe olarak Konsolosluk.Net üzerinden alabiliyordu. Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışmayla birlikte yurt dışında yaşayan vatandaşlara 8 yabancı dilde adli sicil belgesi yurtdışı temsilciliklerinden verilmeye başlandı. 8 Temmuz itibariyle başlayan hizmet çerçevesinde Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Felemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde vatandaşlar talepleri doğrultusunda adli sicil kayıtları düzenleniyor.

Daha önce vatandaşlar yabancı dilde adli sicil belgesi almak istediklerinde Adalet Bakanlığı Adli Sicil Genel Müdürlüğüne doğrudan başvurmak yada E-Devlet üzerinden almak zorunda kalıyordu. Kurumlar arası entegrasyonla birlikte artık vatandaşlar yabancı dilde adli sicil kayıtlarını doğrudan yurt dışı temsilciliklerinden de alabiliyor.

Bakanlıklar arasında yapılan web-servis ve yazılımlar çerçevesinde 8 yabancı dilde adli sicil kaydı hizmeti Konsolosluk.Net üzerinden devam ediyor. Hizmetin verilmeye başlandığı tarih olan 8 Temmuzdan bu yana 82 İngilizce, 46 Fransızca, 19 Almanca, 14 İspanyolca, 4 Portekizce, 1 Felemenkçe, 1 İtalyanca, 1 Danca olmak üzere toplam 194 adli sicil belgesi verildi.

Editör: İsveç Gündemi