Bir süredir Kulu’da, Emrah Sönmez’in kitabında derlemiş olduğu Abdullah Yücel’in şiirlerinden müzik yapmaya başlayan ve epey yol kat eden müzisyen Hacı Hamit Sönmez, en son Abdullah Yücel’in 1977 yılında yazdığı “İsyan” (Sana Şerefsiz Diyene) şiirinden müzik yaptı ve sosyal medyada paylaşıldı. 

Hemen akabinde, Hacı Hamit Sönmez’in yaptığı bu şarkı, Kulu’da CHP üyelerinin ve önde gelenlerinin ilgisini çekti ve istekleri üzerine, Emrah Sönmez’den izin alınarak, Kulu’da CHP’nin seçim müziği yapıldı. Hacı Hamit Sönmez’in yeni sazıyla, Kulu’da bir diğer müzisyen olan İhsan Sönmez’in evindeki stüdyoda kayıt yapılarak, 7 Haziran 2015 Genel Seçimleri’nde Kulu’da bir ilk gerçekleşti. 

Fakat ilk günde defalarca Kulu’daki CHP aracından çalınan müzik, bir gün sonra ne olduysa çalınmamaya başlandı. CHP’li yöneticilerin müziğin çalınamayacağını, sadece merkezden gelen müziklerin çalınabileceğini belirtmesi sonrası müziğe izin verilmedi.
Bu arada, 8 Mayıs tarihinde, CHP İsveç Birliği’nin ”Sosyaldemokratlar Dayanışma Gecesi” adındaki organisazyonunda, Emrah Sönmez’in CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş’la birebir ve bizzat görüşmesi, kitabından Abdullah Yücel ve onun CHP’liliği üzerine bir hikaye anlatması, müzikten bir dörtlük okuması, Ercan Karakaş’ın mest olmasına neden oldu. Emrah Sönmez’in durumu iletmesi sonucu, Ercan Karakaş faktörü, Abdullah Yücel şiirinin Kulu’da CHP’nin seçim müziği olarak tekrar çalınmasında belirleyici oldu. 

Şarkı, ”1977 ruhunu” özleyen Kulu’daki CHP’lilerde heyecan yarattı. CHP seçim aracının hoparlörlerden yayılan şarkı, caddelere, parklara ve meydanlara renk kattı. 20 yıl sonra Abdullah Yücel’in ruhu Kulu’da canlandı. 
 
Emrah Sönmez’le yaptığımız görüşmede, ”Abdullah Yücel zaten duruşu belli olan birisiydi. Kitabın çıkmasıyla da zaten bir tavır koymuş oldum. Dolayısıyla Abdullah Yücel’in bir şiirinden Kulu’da CHP’nin seçim müziği yapılmasıyla herhangi bir yeni bir tavır sergilemiş olmuyorum. Herhangi bir partiye bir üye bağlılığım yok. Abdullah Yücel’in protest duruşuna sahip çıkıyorum sadece” dedi. 
Editör: İsveç Gündemi