İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström da ABD Başkanı Trump'ın aldığı karar için "çok üzücü" derken, "Uluslararası barış ve güvenlik anlaşmalarına güveni ciddi düzeyde azalttı.'' ifadelerini kullandı.
Yazılı bir açıklama yapan Wallström, ''İsveç hükümeti, kararı AB ve BM Güvenlik Konseyi içerisinde iki tarafa etkilerini inceleyecek ve analiz edecektir. Fakat, Trump'ın İran'a yönelik yeni yaptırımlar getirileceğini açıklaması oldukça endişe verici.'' değerlendirmesinde bulundu. Anlaşmaya saygı duyulması ve İran'ın anlaşmanın kurallarına uymaya devam etmesinin önemli olduğunu vurgulayan Wallström, AB ile İsveç'in anlaşmanın uygulamasına güçlü desteğinin devam edeceğini kaydetti.

İran nükleer anlaşmasının 10 yıllık başarılı müzakereler sonucunda diplomasi yoluyla kazanıldığını belirten İsveç Dışişleri Bakanı, "Uluslararası Atom Enerji Ajansı, geçenlerde yaptığı incelemede İran'ın nükleer silah üretmek için gizli bir programının olmadığını açıkladı. Bu da gösteriyor ki anlaşmanın bölgedeki silahlı çatışma ve gerginlik riskini azaltıyor.'' diye ekledi.
Editör: İsveç Gündemi