Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, iki günlük resmi ziyaret için İsveç'in başkenti Stockholm'e geldi. 

Bugün akşam üzeri  Stockholm Arlanda Havalimanıa uçağı inen Kuzey Koreli Bakan Yong Ho, 4  kişilik bir delegasyonla birlikte, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallstrom ile görüşme yapacağı kaydedildi. Bu ziyaret, son yıllarda Avrupa'ya  yapılan en üst düzey ziyaret olduğu bildirildi.

İsveç Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Koreli Bakan'ın 15 Mart ve 16 Mart tarihleri arasında İsveç'e iki günlük bir resmi ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Pyongyang'daki İsveç Büyükelçiliği aynı zamanda ABD, Kanada ve Avustralya'nın diplomatik çıkarlarını da temsil ettiği hatırlatılarak, İsveç'in ABD, Kanada ve Avustralya ile olan diplomatik varlığını, Kuzey Kore ile yetersiz ilişkileri, Kore yarım adasındaki güvenlik durumunu ele alınacağı   kaydedildi. 
- Muhtemel Trump- Kim zirvesi 

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre,  Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'ının İsveç'e  geliş nedeni mayıs ayında yapılacak muhtemel Trump-Kim görüşmesinin arka planını hazırlamak olduğunu belirtti. 

Haberde, İsveç'in tarafsız ülke olarak  mayıs ayında Trump-Kim zirvesine ev sahipliği yapabilmek için hazırlıklara başladığına dikkat çekildi. 

Geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'dan gelen görüşme  davetini kabul ettiği ve ikilinin mayıs ayında bir araya geleceği bildirilmişti. 
Editör: İsveç Gündemi