20 yaşındaki Reza Hoseini vahşice bıçaklanarak öldürüldü. 47 yaşındaki bir adam ve oğullarının işlediği cinayetle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Cinayet kurbanı, babayı üç kez ve bir oğlunu da ölüm tehditleri ve saldırı nedeniyle polise ihbar etmişti.

Reza, polis sorgulamalarında bir gün ölüm ilanını duyacağımı söyledi.

Reza Hoseini, 15 Temmuz 2020 günü saat 21.00'den hemen sonra Kiruna'da bir şehir otobüsünde 99 bıçak darbesiyle öldürüldü.

Polis ön soruşturmasında otobüs şoförü cinayetin işleniş şeklini anlattı.

Şoför, "Onu defalarca bıçakladılar, sayamadım bile. Çok korktuğum için yan camdan atladım" dedi.

Geçen Perşembe, 47 yaşındaki baba, 15 yaşındaki oğlu ve 17 yaşındaki oğlu cinayetle suçlandı. Savcıya göre baba, Reza'nın karısıyla ilişkisi olduğunu fark etmesi nedeniyle cinayeti işledi.

Namus cinayeti

2019 sonbaharında karısı 47 yaşındaki katil zanlısını terk etti. Edinilen bilgilere göre Reza ve katil zanlısının eşi bir huzurevinde iş arkadaşıydı. Her gün ağladı ve sonunda Reza'ya kocasının onu sürekli dövdüğünü söyledi. Ayrıca boşanma davası açması halinde kız kardeşini öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

Polis raporlarından hiçbiri kovuşturmaya yol açmadı

Reza, Eylül 2019 ile Mayıs 2020 arasında dört kez polise şikayette bulundu.

• 4 Eylül'de Reza, 47 yaşındaki adamı yasadışı tehditler nedeniyle polise bildirdi. Adam telefonla Reza'yı öldürmekle tehdit etti. Kendisinin ve eşinin çalıştıkları huzurevinde ilişki yaşadıklarını iddia etti.

• 14 Ekim'de 47 yaşındaki zanlı Reza'yı Coop'un içinde dövdü. Rıza kendini savundu ve bir kavga çıktı. Her ikisi de saldırı için birbirinden şikayetçi oldu.

• 9 Mayıs 2020'de 47 yaşındaki zanlıyla Coop'ta tekrar buluştular. Yasadışı tehditler nedeniyle kendisini ihbar eden Reza'ya birkaç kez "Seni öldüreceğim" dedi.

• 28 Mayıs'ta Reza, 15 yaşındaki çocuk tarafından taciz edildiğini bildirdi. Çocuk daha sonra Kiruna'da görüştüklerinde birkaç farklı olayda Reza'nın annesinin fahişe olduğunu ve Reza'nın babasına da bağırarak hakaretler etti.

Hem Reza'nın hem de katil zanlısının hiç bir şikayeti işleme koyulmadı.

15 yaşındaki zanlı: "Reza'yı öldürebilirim"

15 yaşındaki şahıs, yoluna çıkarsa Reza'yı öldürebileceğini söyledi. Ebeveynlerin boşanmasının ardından çocuk, annesinden nefret ettiğini belirterek, babasıyla yaşamak istediğini belirtti. Ayrıca annenin birkaç kez intihar etmeye çalıştığını söyledi.

Reza, 2020 yılının Şubat ayında Kiruna'da tanıştığı bir kadınla evlendi. Güney İsveç'te yaşıyor ve polis sorgulamalarına, Reza'nın cinayetten sadece birkaç gün önce kendisine taşınacağını söyledi.

Dul kadın, Reza'ya eşiden ne kadar korktuğunu, ne yapacağını bilmediğini de anlattı. İyi bir boksör olmasına rağmen Reza, bir gün ölüm fermanını duyacağından emindi. 

Baba, Reza'nın saldırdığını iddia ederek nefsi müdafada bulunduğunu söyleyip suçlamaları reddediyor. 15 yaşındaki oğul tüm bıçaklanmaları üstlenirken, 17 yaşındaki de saldırıyı kabul ediyor. Duruşmada savcı, üç sanığın Reza'yı otobüsün önünde nasıl bıçakladığını gösteren bir videoyu delil olarak sundu.

Savcı Lindha Strömberg'e göre babanın amacı ailenin onurunu korumaktı.

Strömberg, "Oğullarını da yanına aldı. Demek istediğim, aile üyelerini getirdiğinizde onur güdüsünü gösteriyor" ifadeleri kullandı.

Editör: İsveç Gündemi