KAPIKULE’deki 12 giriş peronunda pasaport ve gümrük işlemleri 24 saat devam ediyor. 
Ön beyan uygulamasını kullananlar ise kendileri için ayrılan iki peronda işlemlerini 30 saniyede yaptırarak giriş yapıyor. İzincilerin aynı anda gümrüğe girmesi, Kapıkule’de kuyruklara yol açıyor. Geçen cuma gününden bu yana Kapıkule’den 18 bin 618 araç ve 84 bin 480 yolcu geçiş yaptı.

3 günde 84 bin tatilci Kapıkule’den girdi

Fransa’dan giden Ali Tansel, ailesiyle tatilini Yozgat’ta geçireceğini söyledi. 3-4 hafta Türkiye’de kalmayı düşündüklerini belirten Tansel, “Babam vefat etti, Yozgat’ta annemin yanına gideceğiz. Annemle gezeceğiz, akrabaları göreceğiz. Memleketimize giriş yaptık heyecanlıyız, mutluyuz. Bayrağımızı gördük. Kazasız belasız geldik çok şükür” dedi.

3 günde 84 bin tatilci Kapıkule’den girdi

‘ÇOK UZUN YOLDAN GELDİK’
Hollanda’dan giden Nizamettin Taşay, çocukları ve eşiyle memleketi Kastamonu’da tatil yapacağını söyledi. Taşay, aracına yol boyunca Türk bayrağı astığını ve bununla da gurur duyduğunu belirtti.
Fransa’dan giden Melise Yılmaz , Türkiye’de bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti. Uzun yoldan geldiklerini belirten Yılmaz, “Utanmasam toprağı öpeceğim o derece özlemişim. Heyecanlıyız, mutluyuz. O kadar yolun yorgunluğu ülkemize giriş yapınca geçiyor” dedi.
Editör: İsveç Gündemi