16 Temmuz cumartesi sabahı saat dokuza çeyrek kala bir anne 112'yi arar.

10 yaşındaki oğlu yerde cansız yatıyor ve o sırada 15 yaşındaki kızı bir şey olduğunu bildiriyor.

Yardım çağrısı ile birlikte ekipler eve gelir ve çocuğun yaşamını yitirdiğini teyit etti.

Bugün kız, küçük erkek kardeşini öldürmekten iki yıl sekiz ay süreyle kapalı gençlik yurduna mahkûm edildi.

Kızın, yıllarca ailesine karşı saldırgan ve şiddetli davrandığı belirtilti.

Soruşturma dosyasına göre, kız çocuğu daha önce de evdeki eşyaları kırıp dökerek, annesini darp etmiş ve 10 yaşındaki küçük erkek kardeşini dövüp tehdit ettiği polis raporunda yer alıyor. Bir keresinde aileyi bıçakla da tehdit etti belirtildi.

Küçük erkek kardeş, kız kardeşini uyarmak için 112'yi kendisi aradı. Polis olay yerine geldiğinde boynunda izler ve kan vardı.

Polis devriyesi daha sonra kız hakkında raporlarında kızın küçük erkek kardeşine karşı güçlü bir nefret taşıdığını, annesinin ve küçük erkek kardeşi ile aynı ortamda bulunmaması gerektiğini rapor etmiş.

"Bu kadar ciddi olduğunu bilmiyordum"

Geçen yıl 16 Temmuz'da polis bir kez daha batı Stockholm'deki konuta çağrıldı.

Anne, 10 yaşındaki oğlunu apartmanda cansız bulduğunu söyledi. Ambulans helikopteri ile hastaneye götürüldü ancak hayatı kurtarılamadı.

Adli tıp muayenesi, çocuğun şiddete maruz kaldığını, ısırıldığını ve ardından boğularak öldürüldüğünü raporladı.

Şu anda 16 yaşında olan kız olay günü tutuklandı.

Bazı durumları kabul etti.

İfadelerinde, erkek kardeşiyle yakın olduklarını ve birlikte resim çizdiklerini, ancak bazen köpekler ve kediler gibi kavga ettiklerini söyledi. Ayrıca saldırıya uğradığında karşılık vermek için yetiştirildiğini belirtiyor.

İki yıl sekiz ay mahkumiyet!

Kız bugün iki yıl sekiz ay süreyle kapalı gençlik bakımına mahkûm edildi. Olay sırasında 15 yaşında olması nedeniyle normal yetişkinlerce 18 yıl hapis cezası yaş nedeniyle 2 yıl 8 aya düşürüldü.

Bölge mahkemesi, kızın ilgisizlik niyetiyle hareket ettiğini değerlendirdi. Bu, çocuğun davranışlarından dolayı ölebileceğini anladığı, ancak bunun onun yaptığını yapmasını engellemediği anlamına gelir. 

Yapılan adli psikiyatrik muayeneye göre kız çocuğunda ciddi bir ruhsal bozukluk görülmüyor.

Şu anda 16 yaşında olan kız, 11 yaşından beri sosyal hizmetler tarafından soruşturma konusu ediliyor. Kızın evde uzun süredir nasıl şiddetli ve saldırgan olduğu geçmiş olaylarda görülüyor.

Soruşturmaya göre, "Diğer şeylerin yanı sıra, aile üyelerini fiziksel olarak yaraladı, istediklerini aileye yaptırmak için tehditler kullandı ve çok kez evin içindeki eşyalara zarar verdi."

Polis raporlarına bakılırsa, kızı öfkelendiren genellikle küçük şeylerdir. Annesinin okula gitmesini istemesi ya da internete fazla girmemesi gibi.

Kız, davranışını kırmak amacıyla hayatı boyunca birkaç kez evin dışına yerleştirildi. Ancak eve her döndüğünde, saldırgan davranışının devam ettiği iddia edildi.

Editör: İsveç Gündemi