En son babasıyla telefondan konuştuğu belirtilen gencin, babasıyla konuştuğu sırada konuşmasının kesildiği ve bir daha kendisine ulaşılmadığı belirtilen genç o günden beri kayıp.

19 yaşındaki Hannes, en son babası Markus ile konuşması sırasında telefon bağlantısının kesilmesi üzerine bir şeylerin ters gittiğini düşünen baba, başka bir şehirde yaşaması nedeniyle, tanıtıklarını arayarak oğluna ulaşmaya çalıştı. Ancak hiç bir haber alamaması üzerine durumu polise bildirdi. 

Polis olayla ilgili arama başlatırken, gencin en son bulunduğu bölgeye odaklandı. Birkaç günlük aramalardan sonra polis gencin kaçırılmış olabileceği şüphesiyle aramaları genişletti. Sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerinde katıldığı aramalar sürerken, gençten hala bir iz bulunamadığı söylendi.

Sidsjön gölü bölgesinde yoğunlaştırılan aramalara yaklaşık 300 gönüllününde katıldığı belirtildi.

Şuana kadar yaklaşık 70-80 hektarlık alanın tarandığı ve helikopter destekli aramalarında yapıldığı belirtildi.

Polis müfettişi Henrik Blusi, yeni arama planı yapacaklarını belirterek, insanların kayıp gencin bulunması için çok ciddi bir çaba gösterdiğini söyledi.

Kayıp olan gencin kaçırılmış olabileceği şüphesi taşıdıklarını belirten Blusi, gencin bulunması için her türlü çabayı gösterdiklerini belirtti.

Editör: İsveç Gündemi