Sabah saatlerinde 10 aracın karıştığı zincirleme kaza nedeniyle trafik felç oldu.

Buzlanmanın ulaşımda sorunlara neden olduğu İsveç'te SMHI'nin günlerdir yayınladığı uyarılara rağmen, kazalar yeterince önlenemiyor. Sabah saatlerinde Karlskoga'nın kuzeyindeki Hällefors yönündeki 205 numaralı yolda, on arabanın karıştığı bir kaza meydana geldi.

SO'nun ihbarlardan sorumlu operatörü, "Uyarılara rağmen sürücülerin dikkatsizliği kazalara neden oluyor ve sürücülerin yeterince dikkat etmemesi üzücü" açıklamasında bulundu.

Kaza, Pazartesi günü saat 10.30'dan hemen önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, meydana gelen kazada bir kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, kontrolden çıkan bir aracın karşı şeride geçmesi nedeniyle meydana gelen zincirleme kazanın ölümcül olmaması tesselli oldu.

Araba yoldan çıktı

Sabah saatlerinde başka kazalar da oldu. Hällefors belediyesindeki Domarudden yakınlarındaki 244 numaralı yolda, bir araba yoldan çıkarak hendeğe girdi. Araçta bulunan 2 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kaza trafiğin durmasına neden oldu, ancak saat 11'den kısa bir süre sonra trafiğin her iki şeritte de yeniden sağlanmasına izin verildi.

SMHI, geçen haftadan beri ülke genelinde buzlanmalara karşı sürücülerin dikkatli olması gerektiği konusunda sık sık uyarılar yayınlamaya devam ediyor.
 

Editör: İsveç Gündemi