İnsan kaçakçılığı yaptığı şüphesiyle 1 kişi gözaltına alındı.

Cesetler sınırdan sadece birkaç metre ötede, sınır kapılarını geçmek isteyen genellikle göçmenlerin sıklıkla kullandığı bir yolun yanında bulundu.

Yapılan açıklamalara göre, cesetlerin bulunduğu bölgede kar fırtınası ve sert rüzgar faktörü dahil olunca, sıcaklık eksi 35 santigrata kadar düştü.

Cesetler Manitoba eyaletinin Emerson kentinden yaklaşık bir mil uzakta bulundu. ABD sınır polisi, bebek eşyaları taşıyan ancak bebekleri olmayan bir grup göçmenle ilgilendikten sonra muhtaç durumda olanları arama emri verdi.

Dört saat sonra kurbanlardan üçü bulundu. Daha sonra aynı bölgede bir genç daha bulundu.

Manitoba'da düzenlenen bir basın toplantısında Emniyet Müdür Yardımcısı Jane MacLatchy, "Sınırı geçme girişiminin bir şekilde ayarlandığından endişe duyuyoruz. Sonra yalnız kaldılar, olayın sadece aşırı soğukla ​​ilgili olmadığını, uçsuz bucaksız tarlalar, büyük miktarda kar ve zifiri karanlık" olduğunu söyledi.

Kısa bir süre sonra ABD'nin Florida eyaletinde 47 yaşındaki bir adamın tutuklandığı ortaya çıktı. Adamın insan kaçakçılığı yapan kişi olduğundan şüpheleniliyor.

Adam ABD polisi tarafından Kanada sınırına iki kilometreden daha yakın bir mesafede iki belgesiz kişinin de bulunduğu bir minibüs sürerken yakalandı.

Editör: İsveç Gündemi